Muzica

#unire romani #Nadia Duluman #lansare videoclip

Nadia Duluman, indemn la uniune pentru toti romanii

Nadia Duluman lanseaza melodia-imn "Sus romani din lumea intreaga", prilej pentru 80 de dansatori in costume populare diferite, reprezentative pentru toate etniile din tara noastra, sa-si dea mana intr-o hora imensa a unirii neamului romanesc, formand harta Romaniei.

Artista acantat muzica etno, insa de un an de zile s-a facut remarcata fulgerator prin cantecul si autenticitatea portului popular moldovenesc atat publicului, cat si in fata specialistilor:

"Harul artistic al Nadiei Duluman este puternic inradacinat in traditia unei vetre folclorice de referinta a judetului Vaslui - Munteii de Sus. Este evident faptul ca 'Randurile' de aici, de la obarsii, au impus o anumita 'randuiala' in tot ceea ce Nadia a realizat pana in prezent ca interpreta si ca dascal de scoala: cu perseverenta, talent si pricepere, am constantat ca nu-i plac 'drumurile batatorite' si nu-si iroseste timpul pentru lucruri ieftine, ci isi urmeaza propria-i cale, cea harazita de Dumnezeu.", declara etnomuzicologul Vasile Pahoata despre Nadia Duluman.

Compozitia albumului "I-auzi canta moldovenii" este ca un balsam de exceptie daruit din suflet pentru toate registrele sufletui celor care au rabdarea si respectul pentru a-i indentifica toate detaliile: de dragoste, de joc, de instrainare si pe cele ale pretuirii fata de neam si tara.

Pentru 24 ianuarie, ziua Marii Uniri a Romaniei, Nadia Duluman lanseaza pe piata o melodie-imn, intitulata "Sus romani din lumea intreaga", melodie ce reprezinta un indemn la unitate catre toti romanii, indiferent de zona din care provin, de port si grai.

Videoclipul a luat nastere exact la inceputul primului album de muzica populara al artistei, album intitulat "I-auzi canta moldovenii" si a fost filmat in frumoasa Bucovina, impreuna cu Orchestra Artistica Ciprian Porumbescu Suceava, sub bagheta maestrului dirijor Viorel Leanca. Aproximativ 80 de dansatori in costume populare diferite si-au dat mana intr-o hora imensa a unirii neamului romanesc, formand harta Romaniei.

"Traim intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu, ca nu degeaba i se spune Romaniei 'Gradina Maicii Domnului'. Cum intr-o gradina sunt mai multe feluri de flori, la fel si in tara noastra sunt mai multe etnii care locuiesc impreuna de secole. Diferentele dintre noi nu ne-au dezbinat, ba dimpotriva ne-au imbogatit cultural si spiritual. In acest videoclip am ilustrat prin costume frumusetea si diversitatea de pe tot cuprinsul tarii si bucuria de a trai unit pe acest pamant sfant, numit Romania!", a declarat Nadia Duluman.

Mai multe informatii despre Nadia Duluman poti gasi aici!

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.