Muzica

#dance #alte-genuri #pop #rock #muzica

Muzica vinde: hituri din reclame tv

Muzica dintr-o reclama garanteaza jumatate din succesul respectivului spot. Coloana sonora in publicitate ajuta la transmiterea si fixarea mai clara a mesajului in planul emotional al consumatorului.

Sunt sigura ca macar o data, fiecare dintre voi, s-a trezit sub dus fredonand deja celebra „Give a bit of mmmm to me” de la Kinder Bueno sau pretioasa „Meravigliosa Creatura” cu care se lauda Fiat Bravo.

Cum interactioneaza muzica cu publicitatea si care sunt cele mai renumite hit-uri care si-au castigat suprematia pe piata spoturilor autohtone, descoperiti in cele ce urmeaza.

Amanda Lear – Enigma (Give a Bit of Mmm to Me)   

Personal, pana sa vad reclama de la Kinder Bueno si sa aud fredonandu-se aproape obsesiv versul „Give a Bit of Mmm to Me”, nici nu stiam de Amanda Lear, daramite de piesa aceasta. Din reclama nu mai tin minte multe detalii vizuale, insa acel „mmm” nu mi l-am putut scoate din cap zile in sir. Acum, de ce oare au decis baietii astia creativi din advertising sa asocieze o piesa cu nuante sexuale unui produs pentru copii, mi-e greu sa inteleg, dar este clar ca pun multa pasiune atunci cand vine vorba de acest „dulce” ispititor.

Amanda Lear, artista originara din Hong Kong ce si-a castigat notorietatea in industria muzicala lansand un zvon cum ca ar fi transexual, a lansat single-ul "Enigma (Give a Bit of Mmm to Me)" in septembrie 1978. Piesa s-a bucurat de succes, insa nu e catalogata drept una dintre cele mai bune piese ale artistei, „Queen of Chinatown” surclasand-o detasat.



Ingrid Michaelson – Be Ok

Cei de la Orange au facut deja un trend din a crea spot-uri ce pun accent foarte mult pe un fundal sonor emotional, care sa ramana in mintea consumatorului. Desi, reclama in sine nu spune mare lucru, aceasta marsand in continuarea pe cliseul libertatii de a alege, aerul revolutionar dat de piesa lui Ingrid Michaelson a prins la public. Versurile cantecului nu au nici in clin nici in maneca cu mesajul transmis de brand-ul Orange, insa acest „Be ok” repetat a la long reuseste sa ti se imprime in creier.

“Open me up and you will see, I'm a gallery of broken hearts, I'm beyond repair, let me be, And give me back my broken parts”.

Ingrid Michaelson este o cantareata de origine americana influentata de stilul indie, pop si folk. „Be ok” este cel mai recent single lansat de artista, inclus pe albumul cu acelasi nume, aparut pe piata in 2008. De altfel, „Be ok” apare si pe coloana sonora a filmului The House Bunny.



Gianna Nannini -  Meravigliosa Creatura

La fel ca si Enigma a Amandei Lear, nici „Meravigliosa Creatura” a lui Gianna Nannini nu-mi era cunoscuta pana sa iau contact cu reclama facuta de cei de la Fiat  autoturismului Fiat Bravo. Reclama nu spune cine stie ce, pur si simplu prezinta masina ruland pe niste sosele. Insa timbrul suav si impaciuitor al piesei impletit cu razele de soare ce strapung coroana copacilor asezati pe marginea drumului parca te imbie sa te urci si tu in noul produs lansat de Fiat si sa te duci unde vezi cu ochii, pe un drum menit sa-ti aduca linistea si zambetul pe buze.

Gianna Nannini, cantareata rock de origine italiana, a lansat single-ul „Meravigliosa Creatura” in 1995. Acesta este inclus pe albumul „Dispetto”.



Jason Mraz – I`m Yours

Dupa cum spuneam mai sus, cei de la Orange pun mult pret pe muzica dintr-un spot publicitar. Si la fel ca si cu „Be Ok”, brand-ul a spart piata cu melodia „I`m Yours” a lui Jason Mraz. Este adevarat ca succesul a fost previzibil si asta pentru ca tot omul era familiarizat cu piesa, aceasta fiind un mega-hit al momentului. Exploatand aceeasi idee potrivit careia ai libertatea de a alege cum vrei sa fii si orice decizie ai lua, Orange te va sprijini, piesa lui Mraz merge ca turnata.

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you’re free
Look into your heart and you’ll find love love love love
Listen to the music of the moment baby sing with me
We’re just one big family


Artistul de origine americana, Jason Mraz, si-a castigat suprematia pe piata muzicala internationala odata cu lansarea single-ului „I`m Yours”. Inclus pe cel de-al treilea album de studio al artistului, „We Sing. We Dance. We Steal Things” (2008), „I`m Yours” s-a bucurat de mare succes la public si a castigat multe premii muzicale.

 

Queen – Love of my life

Cei de la Carlsberg au dat lovitura  atunci cand s-au decis sa foloseasca celebra piesa a celor de la Queen pentru a-si promova produsul. In timp, piesa lui Freddy Mercury a ajuns sa fie asociata din start cu berea Carlsberg. Se pare ca, reprezentantii marcii s-au oprit asupra acestui clasic tocmai pentru a sublinia cateva dintre atuurile pe care le ofera berea oferita de ei: notorietate, incredere si traditie. Si au reusit, astfel ca, pentru urmatorul spot publicitar, s-a mers pe acelasi principiu si uite cum celebrul hit al Gloriei Gaynor, „Can` t take my eyes off of you”, a fost scos de la naftalina si a luat o gura de aer proaspat.

Queen a inregistrat piesa „Love of my life” in 1975, incluzand-o pe albumul „ A Night at the Opera ”, lansat in acelasi an. Multi artisti au facut cover dupa acest hit, inclusiv Iris care a inregistrat cantecul pentru marca Carlsberg.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea