Muzica

#rock #metal #metallica #aniversare metallica

Metallica celebreaza 30 de ani de metal

5 decembrie se anunta a fi o zi mare pentru metalisti, intrucat trupa Metalica schimba prefixul si aniverseaza 30 de ani de existenta. Anuntul a fost facut pe site-ul Metallica , formatia promitand o saptamana intreaga de concerte aniversare. Membri fan club-ului din Statele Unite vor avea partea de patru show-uri, care vor avea loc in San Francisco pe 5, 7, 9 si 10 decembrie, informeaza TG Daily.


“Aceste show-uri unice vor include invitati speciali si evenimente, cantece rare si toate chestiile nebunatice pe care le asteptati de la Metallica.”

Fanii Metallica vor avea multe evenimente de sarbatorit si anul viitor. Trupa a cantat pentru prima oara la clubul Anaheim CA, pe 14 martie 1982, debutul pe vinil si l-au facut prin compilatia Metal Massacre, pe 14 iunie 1982, iar Cliff Burton a fost recrutat pe 28 decembrie 1982. Aniversarile se vor prelungi si in vara anului 2013, cand trupa va sarbatori debutul discografic, reprezentat de albumul Kill 'Em All, lansat pe 25 iulie 1983.

Si pentru ca metal-ul are o adevarata istorie, Master of Puppets , Megadeth's Peace Sells si Slayer's Reign in Blood vor implini anul acesta 25 de ani.

Metallica este cea mai cunoscuta formatie heavy metal din lume. Trupa a luat nastere in 1981, iar de atunci a vandut peste 100 de milioane de albume in intreaga lume.

In prezent, din formatie fac parte James Hetfield , Lars Ulrich , Kirk Hammett si Robert Trujillo. Fostii membri ai trupei sunt Jason Newsted, Cliff Burton, Dave Mustaine, Ron McGovney si Lloyd Grant.

Bazele trupei au fost puse de Lars Ulrich, caruia i se alatura James Heufield. In cele din urma, Ron McGovney, colegul de apartament al lui Hetfield se alatura la bas, iar Dave Mustaine ca prim chitarist.

In 1983, Ron McGovney paraseste formatia, iar in locul lui vine Cliff Burton. In acelasi an, caseta lor demo No Life Til Leather inregistreaza un success rasunator, iar Jon Zazula, proprietarul unui magazin de muzica din New York incepe sa le aranjeze concerte.

La scurt timp, Dave Mustaine este concediat, iar in locul lui vine Kirk Hammett.

Pe 25 iulie 1983 apare primul album, numit Kill 'Em All, iar un an mai tarziu trupa inregistra deja al doilea album, Ride the Lightning.

In 1996, Metallica a lansat Load, album care a ajuns pe primul loc in topurile Billboard.

In 1997, trupa lanseaza cel de-al treilea album care ajunge pe locul #1, ReLoad.

In 2001, poveste trupei este transpusa in filmul Metallica: Un fel de monstru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea