Muzica

#electro #dance #pop #alte-genuri #oldies #rock #muzica #hip hop

Melodii cu nume de fete (II)

Inca din cele mai vechi timpuri, femeia a fost o sursa de inspiratie  pentru crearea unor capodopere in  pictura, literatura, sculptura si muzica. De altfel, multi dintre artisti au fost atat de fascinati de unele reprezentante ale sexului frumos, incat au tinut mortis sa le dedice acestora obiectul creatiei lor si sa-si intituleze operele cu numele acestora.

Asa cum Michelangelo i-a faurit o statuie lui Venus din Milo si masini . Din motive inca nestiute, in timpul cursei, bolidul condus de baiat a luat foc si tanarul a murit. Ultimele cuvinte ale sale au fost: "Tell Laura I love her...my love for her will never die" (Spune-i Laurei ca o iubesc...dragostea mea pentru ea nu o sa moara niciodata).



Layla

Melodia „Layla” apare pe albumul trupei Derek and the Dominos, „Layla and Other Assorted Love Songs” lansat in 1970. Se spune ca piesa a fost inspirata din triunghiul amoros creat de Eric Clapton, unul dintre membrii formatiei. Acesta s-a indragostit de Pattie Boyd, nevasta prietenului lui foarte apropiat George Harrison . Desi la inceput n-a vrut sa recunoasca acest fapt, dupa ce a compus piesa „Layla” pe care i-a dedicat-o acesteia, Eric i-a povestit lui George ce simte. Relatia de prietenie dintre cei 2 nu s-a stricat si totul a continuat la fel. Insa peste cativa ani, George a divortat de Pattie care s-a luat ulterior cu Eric. Si ei au ajuns sa divorteze la un moment dat, insa pana atunic Eric Clapton i-a mai facut o dedicatie femeii,  piesa lui de referinta „Wonderful Tonight”.

Clapton a spus ca atunci cand a scris „Layla” s-a inspirat dintr-un poem indian bazat pe un fapt real in care o printesa se indragosteste de un tanar sarac pe care insa tatal ei nu-l a accepta. De durere, fata innebuneste.

Lily

„Pictures of Lily” este un single lansat de trupa rock The Who in 1967. Cantecul spune povestea unui tanar obsedat de o poza aflata pe un perete al camerei sale fara de care nu poate dormi. In timp, acesta ajunge sa se indragosteasca de femeia reprezentata in poza, pe nume Lily. Lucrurile se precipita si tanarul vrea sa o cunoasca pe Lily insa tatal lui ii spune ca femeia din poza este moarta din 1929. Socat, tanarul incearca sa-si revina, dar dupa o perioada se intoarce la fantezia lui.  

Pete Townshend, cel care a compus piesa, a precizat ca ideea i-a venit datorita prietenei sale. Aceasta avea pe perete o poza cu o femeie foarte frumoasa si celebra in anii 20 care se numea Lily Bayliss. Multi sunt de parere insa ca „Pictures of Lily” vorbeste de fapt despre masturbarea la adolescenti, desi in versuri nu apare in niciun moment cuvantul respectiv.



Lolita

„Moi...Lolita” este un single extras de pe albumul de debut al canteretei franceze Alizee, „Gourmandises”. Lansata in 2000, piesa s-a bucurat de un mare succes in topurile de specialitate. Sursa de inspiratie pentru crearea acestui single a fost binenteles Lolita – caracterul puber dar extrem de sexual si seducator din romanul cu acelasi nume scris de Vladimir Nabokov.

Magdalena

Single-ul „(I`ll never be) Maria Magdalena" lansat de Sandra in 1985 a fost un mare hit la data aparitiei sale si si-a pastrat din savoare si astazi. Termenul „Maria Magdalena” este unul biblic, referindu-se la controversatul personaj din viata lui Iisus, Maria Magdalena.



Mandy

„Mandy” (sau „Brandy”) este primul hit a lui Barry Manilow, ce a devenit numarul l in clasamente. Piesa a fost inclusa pe albumul „Barry Manilow II”, lansat in 1974.

In prima faza, single-ul se intitula „Brandy”, insa ulterior, la relansarea lui, Barry l-a schimbat in „Mandy”. Multi au crezut ca „Mandy” este de fapt cainele artistului, insa acesta a negat acest lucru. Altii sunt de parere ca „Brandy” vorbeste despre alcoolism si aceasta datorita unui vers care spune ca „m-ai sarutat si m-am oprit din tremurat ( "you kissed me and stopped me from shaking"). Nu se stie cu exactitate insa care este povestea din spatele acestui nume.

Manuela

„Manuela” este una dintre baladele de referinta ale celebrului cantaret latino Julio Iglesias. Versurile sunt concepute sub forma unei declaratii de dragoste facute de un barbat unei femei pe nume Manuela. Single-ul este inclus pe albumul „Da Manuela A Pensami” lansat de Julio Iglesias in 2002.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea