Muzica

#queen #eminem #celine dion #roxette #aerosmith #Righteous Brothers

Melodii celebre din filme de neuitat

Ti s-a intamplat sa tii minte un film doar pentru simplul fapt ca pe coloana sa sonora apare una dintre melodiile tale favorite? Si noua. Iti propunem o lista cu cateva dintre cele mai cunoscute piese incluse in filme devenite celebre.



Righteous Brothers - Unchained Melody (Ghost, 1990)

"Unchained Melody" este unul dintre cele mai sensibile cantece inregistrate vreodata. Pe fundalul acestei piese se petrece cea mai frumoasa scena de dragoste din "Ghost", pelicula in care joaca Patrick Swayze si Demi Moore.



Eminem - Lose Yourself (8 Mile, 2002)

Despre "Lose Yourself" am putea spune ca este un soi de replica hip-hop a piesei "Eye of The Tiger" (Surviver) de pe coloana sonora a lui "Rocky III".



Queen - Bohemian Rhapsody (Wayne's World, 1992)

Scena in care "Bohemian Rhapsody" este ascultata in masina de cei patru rockeri este antologica. Initial, "Bohemian Rhapsody" nu trebuia sa figureze in film, regizoarea Penelope Spheeris sustinand ca piesa nu se potriveste cu felul de a fi al personajelor. Intre timp s-a razgandit, mutarea fiind benefica atat pentru film, cat si pentru Queen.



Roxette - It Must Have Been Love (Pretty Woman, 1990)

Piesa a fost lansata in 1987 si sub forma unui single de Craciun, intitulat "It Must Have Been Love (Christmas For The Broken Hearted)". Producatorilor lui "Pretty Woman" le-a placut cum suna si au decis s-o inclusa in film, evident dupa cateva modificari de rigoare, inclusiv eliminarea versurilor care fac referire la Craciun.



Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing (Armageddon, 1998)

Iubirea cosmica dintre Ben Affleck si Liv Tyler avea nevoie de un cantec cel putin la fel de epic. Piesa rockerilor din Boston s-a dovedit alegerea cea mai inspirata.



Celine Dion - my heart will go on (Titanic, 1997)

"My Heart Will Go On" este cel mai mare hit lansat vreodata de Celine Dion. Cu aceasta piesa, Celine Dion a castigat un trofeu Oscar (Best Original Song), un Glob de Aur ("Best Original Song-Motion Picture") si patru premii Grammy ( R"ecord of the Year", "Song of the Year", "Best Female Pop Vocal Performance" si "Best Song Written Specifically for a Motion Picture or Television").


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea