Muzica

#madonna #marea britanie #vanzare single-uri

Madonna, cel mai bine vanduta artista din Marea Britanie a tuturor timpurilor

Madonna ocupa pozitia intai intr-un clasament al vanzarilor de single-uri din Marea Britanie, insumate in ultimii ani de artistii de sex feminin. Cantareata a vandut 17,8 milioane de single-uri si conduce topul realizat de Official Charts Company.

Pe pozitiile imediat urmatoare se afla Rihanna, cu 11,4 milioane de single-uri vandute, Kylie Minogue, cu 10,2 milioane de single-uri, si Whitney Houston, cu 8,5 milioane de single-uri. Urmeaza Lady Gaga, Britney Spears, Beyonce, Celine Dion, Mariah Carey si Olivia Newton John.

Cu toate ca topul a fost realizat pe baza vanzarilor din Marea Britanie, in acest clasament nu se regaseste niciun artist britanic.

Madonna si-a facut debutul pe piata muzicala in urma cu 30 de ani, cu un prim single lansat pe 6 octombrie 1982. Single-ul "Everybody" nu a reusit sa starneasca interesul publiciului, iar de acelasi tratament au avut parte si urmatoarele doua piese lansate.

"Lucky Star" este primul single remarcabil al artistei. Piesa a ajuns pe locul 4 in Billboard Hot 100, iar dupa acest moment, numarul fanilor Madonnei a crescut.

Sursa foto: eftekasat.net

Autor: Alina Paduraru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea