Muzica

#bryan adams #aniversare Bryan Adams #cantaret Bryan Adams

La multi ani, Bryan Adams! Afla 10 lucruri pe care nu le stiai despre superstarul canadian!

Bryan Adams, unul dintre cei de mai de seama cantareti din Canada, implineste azi 53 de ani. Profitam de ocazie pentru a va prezenta cateva dintre lucrurile mai putin cunoscute despre artistul care este de aproape trei decenii ambasadorul muzicii de calitate.

1. Bryan Adams a avut ocazia sa viziteze in copilarie cateva tari europene, dat fiind faptul ca tatul sau era diplomat. Timp de patru ani a locuit in Lisabona, Portugalia si a stat un an la Viena, Austria.

2. Incepand cu varsta de 14 ani, a inceput sa spele vase pentru a-si strange banii necesari pentru achizitionarea unei chitare.

3. In 1976 era solistul trupei Sweeney Todd, alaturi de care lansa albumul "If Wishes Were Horses".

4. Canadian Recording Industry Association l-a desemnat pe Bryan Adams "Cel mai bun artist canadian din anii '80".

5. Putini stiu ca Bryan Adams este si un talentat fotograf. In 1999, a lansat un album foto cu imagini ale unor femei celebre din Canada, printre ele numarandu-se Neve Campbell, Alanis Morissette, Celine Dion si Shania Twain. Toate incasarile rezultate de pe urma vanzarilor au fost donate unei fundatii canadiene care lupta impotriva cancerului de san.

6. Adams este un mare sustinator al PETA, asociatia care militeaza pentru drepturile animalelor.

7. Bryan Adams este vegetarian convins. Artistul canadian a renuntat la carne si la produsele de origine animala in urma cu 24 de ani.

8. Cantaretul a avut ocazia sa inregistreze de-a lungul timpului duete inedite cu o serie de nume grele din lumea muzicii: Celine Dion, Bonnie Raitt, Barbra Streisand, Tina Turner.

9. "(Everything I Do) I Do It For You", tema muzicala principala realizata de Adams pentru filmul "Robin Hood: Prince of Thieves", s-a vandut la nivel mondial in peste opt milioane de exemplare.

10. Bryan Adams a avut ocazia sa cocheteze si cu actoria. In 1989, a avut parte de un scurt rol in "Pink Cadillac", film in care aparea Clint Eastwood. Ulterior, Adams a mai fost distribuit intr-un episod al popularului serial "Baywatch".

Sursa foto: siemens-arena.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea