Muzica

#rock #pop #dance #alte-genuri #religii #vedete #britney spears #madonna #freddie mercury #jennifer lopez

La ce zei se inchina vedetele

De multe ori te-ai intrebat daca artistii tai favoriti au si ei o religie in care cred. Indiferent ca sunt practicanti sau doar simpli simpatizanti, cantaretii cred si ei intr-o entitate superioara, botezata in fel si chip (Dumnezeu, Allah, Buddha etc).
 
Unii au fost consecventi in credinta lor toata viata (Freddie Mercury), in vreme ce altii au schimbat religia in functie de cum batea vantul (Britney Spears). 

Madonna

Madonna a fost nascuta si crescuta in spiritul religiei catolice. Cu toate acestea, credinta nu a fost o piedica in calea cantaretei, aceasta avand nenumarate relatii amoroase de scurta durata. In 1989, cantaretea a reusit sa faca socheze datorita videoclipului “Like a Prayer”, in care apar scene cu cruci arzand si Madonna seducand un Iisus de culoare. Clipul a suparat conducerea Vaticanului, avand drept urmare retragerea de pe piata a unui spot comercial in care Madonna facea reclama celor de la Pepsi. 

In 1994, vedeta adera la secta Kabbala , a carei practicanta este si-n prezent. Madonna a scos din buzunar milioane de dolari pentru a sponsoriza scoli din New York si Londra bazate pe aceasta religie. In 2004, Madonna isi schimba numele in Esther. De asemenea, vedeta nu se desparte de o bratara rosie, semn ca este adepta a Kabbala. Despre bratara cu pricina, Madonna alias Esther spune ca indeparteaza energia negativa.
 

Britney Spears

Britney Spears, una dintre emblemele muzicii pop, a fost la origine baptista. La inceputurile carierei sale era faimoasa pentru declaratiile sale conform carora este virgina si intentioneaza sa ramana asa pana se va marita. Si totusi juramantul de castitate era intr-un puternic contrast cu videoclipurile si concertele sale cu o pronuntata tenta sexuala.  

Britney nu a ramas virgina pana in noaptea nuntii, incepand o relatie sentimentala cu Justin Timberlake, cel care a fost si primul barbat din viata ei. Intre timp Britney si-a largit orizonturile spirituale cochetand ba cu Kabbala (de aici puternica influenta a prietenei sale, Madonna), ba cu hinduismul.
 
 

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez, cantareata si actrita despre care se spune ca are fundul mai mare decat talentul, a fost botezata in religia catolica si a urmat cursurile unor scoli catolice.

La finele lui 2006 presa de scandal scria despre o presupusa vizita a lui Jennifer si a sotului sau, cantaretul Marc Anthony, la o intrunire a bisericii scientologice ce a avut loc la Hollywood. Mai mult decat atat, au fost zvonuri potrivit carora cei doi ar fi devenit scientologi.
 
Intr-un interviu acordat postului TV NBC JLo a dezmintit aderarea sa la biserica scientologica , insa a declarat ca unele dintre cele mai bune persoane pe care le cunoaste fac parte din aceasta grupare religioasa, inclusiv tatal sau care a fost scientolog timp de 20 de ani.
 
 
Alice Cooper

Alice Cooper, pe numele sau adeverat Vincent Furnier, este cunoscut drept primul care a introdus in muzica rock elementele horror, atat la nivel de versuri, cat si la nivel de show. Pana si numele de Alice Cooper este luat dupa cel al unei vrajitoare din secolul al XVII-lea.

O lunga perioada de timp Alice Cooper a fost extrem de retinut in a-si exprima convingerile religioase. Multi s-au grabit sa-l catalogheze drept satanist, judecand dupa show-urile sale impanate cu sange, ghilotine, serpi boa etc. A devenit Crestin Renascut in anii ’80, insa a inceput sa vorbeasca despre religie mult mai tarziu.

Intrebat, in 2001, de ziaristii de la Sunday Times cum un rocker poate fi un crestin, Cooper a replicat: “Sa bei bere e usor. Sa devastezi o camera de hotel e usor. Dar sa fii crestin este greu. Este un adevarat act de rebeliune”.
 

Freddie Mercury

Freddie Mercury, pe numele sau adevarat Farrokh Bulsara, s-a nascut in Zanzibar, parintii sai Bomi si Jer, fiind de origine persana. De la nastere si pana la moartea sa survenita in 1991 din cauza maladiei SIDA, vocalul de la Queen a fost consecvent din punct de vedere religios, fiind adeptul religiei zoroastriene.
 
Zoroastrismul se bazeaza pe invataturile lui Zoroastru (Zarathustra), care recunosteau ca divinitate pe Ahura Mazda, considerat de Zoroastru ca unic creator. Este una dintre cele mai vechi religii din lume, numarand in prezent peste 150.000 de membri.
 
 
Michael Jackson

Michael Jackson a fost crescut in spiritul Martorilor lui Iehova. Katherine, mama lui Michael, este o sustinatoare infocata a acestei miscari religioase restrictive, care nu tine cont de sarbatori precum Craciunul, Pastele si nu permite serbarea zilelor de nastere sau transfuziile de sange.

S-a speculat cum ca ar fi aderat la organizatia Kabbala, dupa ce in iunie 2005, regele Pop a fost remarcat ca poarta la incheietura o bratara rosie subtire, celebrul simbol Kabbala. Dar, exista zvonuri ca, cu doar cateva luni inainte de a muri, Michael Jackson s-ar fi convertit la Islamism, schimbandu-si numele in Mikaeel, care este numele unuia din ingerii lui Allah.
 
 
Tina Turner

Tina Turner s-a convertit la budism in 1974, dupa o vizita la una dintre prietenele sale. Aceasta schimbare de orientare religioasa a picat intr-un moment de rascruce in viata Tinei.
 
Nemaisuportand bataile indurate din partea lui Ike, sotul ei, cantareata s-a hotarat brusc sa il paraseasca si sa isi ia viata in propriile maini. Patru ani mai tarziu, se pronunta si sentinta de divort si, odata cu ea, incepe o noua etapa, mai buna si mai infloritoare decat pana atunci.
 
 

Bob Marley

O buna parte din viata sa, Bob Marley a fost membru al miscarii rastafari, cea care propavaduia folosirea drogurilor precum marijuana sau cannabis. Rastafarianismul a fost un element cheie in dezoltarea muzicii reggae.
 
In 1981, cu un an inainte de sfarsitul sau, Bob Marley si-a schimbat religia. El a fost botezat de arhiepiscopul bisericii etiopiene chiar in casa sa din Kingston, in prezenta copiilor sai si a Ritei Marley, sotia sa.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea