Muzica

La ce concerte mergem in luna aprilie

Ai chef sa mergi la un concert, dar inca nu stii exact la ce eveniment crezi ca se merita sa dai bani? Te ajutam noi. Iata cateva recomandari de evenimente muzicale care sunt programate sa aiba loc in luna aprilie.

Nu-ti ramane decat sa citesti si sa alegi concertul care crezi ca se potriveste cu preferintele tale muzicale.

Pe 6 aprilie faimosul pianist Richard Clayderman, cel care devenea celebru in 1976 cu piesa“Balade pour Adeline” ne viziteaza din nou tara. De data aceasta, artistul se implica intr-un eveniment, al carui scop principal est strangerea de fonduri pentru un copil supradotat. Pianistul va incanta urechile melomanilor pe 6 aprilie, intr-un concert care va fi gazduit de Palatul Culturii din Targu-Mures.

 

Pe 7 aprilie avem un regal de muzica cubaneza. Nume de top ale muzicii cubaneze, interpreti si dansatori desavarsiti, reuniti in cadrul unui proiect special,"Pasion de Buena Vista", promit publicului o uimitoare calatorie catre cultura exotica a Cubei, pe ritmuri fierbinti de son, salsa, rumba, mambo si cha cha cha. Evenimentul urmeaza sa aiba loc pe data de 7 aprilie la Sala Palatului din Bucuresti.

In perioada 6-8  aprilie la Sala Izvor a Teatrului Bulandra are loc a 2-a editie a Festivalului de Arte Pentru Liceeni  “Florian Pittis”. Evenimentul  contine doua sectiuni de concurs: muzica (6 aprilie) si teatru (7 aprilie), iar in ultima seara (8 aprilie) va avea loc gala de premiere. Pe 6 aprilie vom avea parte de o lansare de disc (“Ducu Bertzi & Florian Pittis in concert”) si de recitaluri folk de exceptie: Mircea BaniciuDucu BertziNicu Alifantis si Florin Chilian.

 

Pe 8 si 9 aprilieTudor Gheorghe si-a propus sa surprinda publicul cu un nou spectacol intitulat“Mahalaua Mon Amour”. Este o incearca temerara a artistului de a reinvia muzica lautareasca, cea pe care parintii si bunicii nostrii o ascultau pe vremuri pe discurile de vinil. Cele 2 concerte se vor desfasura pe scena Salii Palatului si vor fi un bun prilej de a ne aduce aminte de cantecele unor lautari precum :Faramita Lambru, Zavaidoc,Romica Puceanu, Dona Dumitru Siminica.

Din recomandarile noastre pentru luna aprilie nu lipseste nici jazz-ul.Frank Gambale, unul dintre cel mai mai valorosi din zona jazz-ului, revine in Romania, de data aceasta cu un proiect nou pe care l-a intitulat Electric Trialogue. Show-ul lui Gambale va avea loc in Becker Brau Music Club din Capitala, pe 9 aprilie.

Tot pe 9 aprilie, Vasile Seicaru isi lanseaza la Silver Church Club din Bucuresti un nou disc. Materialul intitulat “ In orasul cu floare de tei ” este primul album de studio scos de Seicaru in ultimii 6 ani.

 

In perioada 10-12 aprilie, iubitorii de muzica electronica si de arte conexe sunt invitati la cea de-a 4-a editie a festivaluluiRockolectiv, ce va avea loc in 2 locatii: The Ark (fosta Bursa de marfuri a Bucurestiului) si Muzeul National de Arta Contemporana. Editia din acest an aduce publicului romanesc peste 20 de live-act-uri, screening-uri, intalniri etc.

Tot din zona muzicii electronice vine si evenimentul din 11 aprilie din Studio Martin (Bucuresti). DJHernan Cattaneo vine tocmai din Argentina pentru a mixa pentru clubberii bucuresteni deep house, tribal si progresiv.

In aceeasi zi este si concertul lui C.C. Catch de la Sala Palatului. Se anunta a fi o intalnire emotionanta cu romanii care in anii ’80 au facut o adevarata pasiune pentru artista olandeza.

 

Pe 19 aprilie bucurestenii au parte de un Paste cu 2 invitati de exceptie: cantaretul italian Al Bano si sopranaMontserrat Caballe, cea care in 1987 realiza incredibilul duet “Barcelona" cu regretatul Freddie Mercury. Pentru concertul ce va avea loc in Piata Constitutiei, artistii vor fi acompaniati de Filarmonica din Bucuresti. 

“Un spectacol de zile mari” va asteapta pe 23 aprilie la Sala Palatului. Concertul va reuni cativa dintre cei mai apreciati interpreti de muzica populara din tara noastra -Laura Lavric, Mioara Velicu, Gheorghe Rosoga,Cornelia siLupu Rednic, dar si din Republica Moldova - Zenaida Julea si Maria Iliuta.

Ramanem pe 23 aprilie, insa schimbam registrul muzical si orasul. Pentru cei pasionati de metale grele si foarte grele avemFilth Fest Tour, un festival ce se desfasoara la Sala Sporturilor din Cluj Napoca. Pe afisul evenimentului figureaza nume precum Cradle of Filth,Moonspell si Turisas.

 

Inca o repriza de rock metalic va asteapta pe 25 aprilie la clubul brasovean Suburban, unde va concerta trupa olandezaGorefest. Inca 2 concerte cu si pentru rockeri sunt pregatite pentru 29 si 30 aprilie. Grupul britanic Anathema va vizita Bucurestiul pe 29 aprilie, concertul urmad sa aiba loc la Sala Palatului. Pe 30 aprilie este randul trupei teutoneDestruction sa incinga spiritele printre rockeri, cu un recital in Becker Brau Live Music Club.

In data de 24 aprilie pe scena Salii Palatului vor urca mari nume ale muzicii usoare romanesti: Mirabela Dauer,Anastasia Lazariuc siGabriel Dorobantu.

O zi mai tarziu, Amfiteatrul “Mihai Eminescu” din Capitala va fi locul unde vor rasuna sonoritati din perioada anilor ’70-’80. Gazebo, compozitorul si interpretul hit-ului "I Like Chopin",  va concerta pentru prima oara in Romania. In cadrul aceluiasi eveniment, va canta siABBA'99, singurul grup tribut recunoscut oficial de membrii trupei ABBA.

La clubul Hala vom avea parte pe 26 aprilie de un show hard rock cu faimosii Nazareth. Trupa scotiana se poate lauda cu peste 40 de ani de activitate si cu “Love Hurts”, una dintre cele mai frumoase balade rock din toate timpurile.

 

Pentru 28 aprilie avem un concert la Sala Palatului cu Blaxy Girls, trupa de fete care vara trecuta a innebunit adolescentii romani cu hitul “If You Feel My Love”. Concertul face parte din turneul national “Live 100%”.

Incheiem seria recomandarilor muzicale ale lunii aprilie cu un concert dedicat romanticilor. Saxofonistul american Kenny G, cel care lua in 1994 un premiu Grammy la categoria “Cea mai buna compozitie instrumentala”, va sustine un recital de exceptie la Sala Palatului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea