Muzica

#muzica #chitara #joe satriani #steve vai #lectii de chitara

Joe Satriani l-a invatat pe Steve Vai sa cante la chitara

Steve Vai si Kirk Hammet! In afara de stilul inconfundabil si modul in care au influentat industria muzicala a rockului, acesti faimosi chitaristi mai au un numitor comun: Joe Satriani. La inceputul carierei sale, legendarul chitarist american le-a fost profesor si mentor, iar acum vine in premiera in Romania pentru a sustine un concert, pe 20 mai, la Sala Palatului din Capitala, in cadrul turneului sau european din 2013.

Chitarist de rock instrumental, Joe Satriani a devenit un nume sonor la nivel mondial odata cu albumul sau din 1987, "Surfing with the Alien". Dupa 10 milioane de albume vandute, 14 nominalizari la premiile Grammy si numeroase alte premii, Satriani continua sa fie adorat de fanii sai de pe intregul mapamond, potrivit eventim.


L-a ghidat pe Vai inca de cand acesta avea 14 ani

Poate nu stiai, insa la inceputul carierei sale, Satriani a predat lectii de chitara unor nume celebre astazi, precum Steve Vai sau chitaristul trupei Metallica Kirk Hammet. De fapt, in 1974 Vai avea doar 14 cand invata primele acorduri de la Joe Satriani, in timp ce 4 ani mai tarziu avea sa il invete si pe Kirk.

Toti acesti muzicieni recunosc ca "Satch" le-a fost de nenumarate ori sursa de inspiratie, iar fanii lor pot auzi influenta incredibilei expertize tehnice a lui Joe in interpretarea elevilor sai.


A cantat cu Mick Jagger si cu Deep Purple

In 1988, Satriani a fost recrutat chiar de catre Mick Jagger si l-a insotit pe acesta in primul sau turneu solo international ca si chitarist principal. Muzicianul a mai cantat alaturi de Deep Purple, iar in 1995 a initiat turneul G3 la care a participat un trio de excetie format din chitaristi de rock instrumental: Satriani, Steve Vai si Eric Johnson.

Turneul G3 s-a organizat periodic, iar Satriani a devenit membru permanent.


Concerteaza in premiera la Bucuresti

In 2009, a facut echipa cu vocalistul Sammy Hagar (Van Halen), basistul Michael Anthony (Van Halen) si tobosarul Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes international, primind premii in SUA, Canada si Europa.

La Bucuresti, Joe Satriani vine pentru prima oara, urmand sa sustina un concert de exceptie. Showul va avea loc pe 20 mai, iar biletele costa intre 100 si 250 de lei si se pot cumpara online de pe eventim.ro.

Sursa foto: musicradar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea