Muzica

#andra #iubeste-maine #iubeste-ma astazi #smiley #adi cristescu #korekt #album #cronica #dance #pop #. marius moga

“Iubeste-ma astazi, iubeste-ma maine” - Andra declara razboi limbii engleze (cronica de disc)

Pentru discul“ Iubeste-ma astazi , iubeste-ma maine ” Andra a ales sa isi exprime trairile atat in romana, cat si in engleza. Materialul contine 10 piese plus un bonus track. La acest album, Andra a lucrat cuMarius Moga, Adi Cristescu , Cristi Nistor si Smiley.

“Iubeste-ma astazi, iubeste-ma maine” marcheaza o premiera pentru Andra, fiind primul disc pe care-l scoate in calitate de femeie maritata. Andra a spus DA in fata ofiterului starii civile si alaturi de Catalin Maruta in vara lui 2008.

Albumul incepe cu“Bye Bye Baby”, o melodie cu potential de hit pe care ar merge de minune sa o dansezi in club. Daca iti plac melodiile “Hot” (Inna) si “Sufletul meu”(Anda Adam), nu ai cum sa nu indragesti “Bye Bye Baby”. 

Of, rima mea!

Tot pe aceeasi felie este si“Zambesc si gata”. Pacat insa de versurile usor naive care suna de parca ar fi fost facute de un pustan de clasa a 8-a in recreatia mare. Iata o mostra:

"Ne certam si parca nu mai terminam,
Cu motiv sau fara ne place sa ne stresam.
Ne spunem cuvinte pe care le regretam,
Iar la final ne sarutam si ne-mpacam."

La“Aripi de iubire” se schimba macazul. E un soi de ritm de oriental din care, daca se insista ceva mai mult, ar fi rezultat o manea in toata regula. 

Si cum dupa atata dans mai si obosim, este timpul si pentru ceva mai lent.“Iubeste-ma astazi, iubeste-ma maine”, piesa care da si titlul albumului este o balada pop-rock superba, in care Andra isi exploateaza la maximum calitatile vocale. Remarc pentru prima data  pe acest disc si o trupa de instrumentististi.

Cu“Empty soul” se da tonul unei alte serii de piese cu iz de club.  Am ajuns si la “Stand up” pe care o consider piesa cea mai reusita de pe acest album. Are cam tot ce-i trebuie pentru a fi un hit de radio: are un refren obsedant, ritm si o durata ideala (are aproape 4 minute).
 
 
Piesa“Give me some more” imi confirma ceea ce credeam ca este doar o simpla impresie de-a mea. Oricat de mult s-ar stradui sa pronunte cuvintele cum trebuie, Andrei nu prea ii iese accentul asta englezesc.

Ce dracu e asta?!!

“What the fuck is this?”, intreaba Andra in engleza la inceputul piesei“Trippin Now”. Am exclamat si eu “What the fuck is ‘what the fuck is this’?” si m-a bufnit rasul gandindu-ma la cum incearca Andra sa fie o fata rea si cum nu-i reuseste.

Inca un moment de tandrete muzicala se consuma odata cu melodia “ Colt de suflet ”, primul si singurul featuring de pe disc. Cel care ii da replica Andrei esteAdi Cristescu, vocea trupeiKorect, cunoscut pentru colaborarile cuRafaga,Marcel Pavel,Paula Seling, Lavinia etc. Nu stiu cine a avut ideea colaborarii cu Adi Cristescu, insa a fost extrem de inspirat. Adi are o voce extrem de calda care o completeaza cum nu se poate mai bine pe cea a Andrei.
 

Daca este o piesa de pe acest album care ma enerveaza cumplit, aceea este“Femeia”. Am incercat sa caut si o explicatie. Probabil ca este  vorba de linia melodica, probabil ca este de vina si refrenul ei:

“O femeie-n viata ta e ca focul nu uita,
Chiar de sufera si plange,
Vointa femeii invinge.”

Iata ca am ajuns si la ultima melodie a albumului.“Tragedy” este un cover pe care Andra il ofera ascultatorilor sai. Nu este o crima ca din cand in cand artistii sa mai recurga si la coveruri, dar cu o singura conditie: piesa sa fie una care sa li se potriveasca. In cazul Andrei, coverul dupaMarc Anthony nu o avantajeaza deloc. “Tragedy” suna de parca ar fi fost inregistrata in joaca in timpul unei sesiuni de karaoke.

Bile albe:

1. Andra incearca sa se adapteze la tendintele muzicale actuale de pe piata romaneasca.
2. Duetul reusit cuAdi Cristescu.


Bile negre:

1. Engleza de Dambovita a Andrei.
2. Alegerea neinspirata a coverului dupa hit-ul luiMarc Anthony.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea