Muzica

#top melodii #melodii ingeri # melodii demoni

Ingeri si demoni: asculta cele mai reusite melodii

Ingerii, demonii si, in general, fortele supranaturale exercita o atractie imensa asupra oamenilor. Si in lumea muzicii aceste teme au fost bine exploatate, de cele mai multe ori rezultand piese care au devenit rapid hituri. Iata cateva dintre ele:

"Cowboys and Angels" – George Michael

"Cowboys and Angeles" este single-ul cel mai lung din cariera lui George Michael (7 minute si 14 secunde). Aceasta este poate explicatia pentru care piesa nu a reusit sa urce in topuri mai sus de locul 40. Melodia figureaza pe albumul "Listen Without Prejudice Vol. 1", lansat in anul 1990.


"(You're the) Devil in Disguise"- Elvis Presley


Cu aceasta piesa Elvis Presley a ajuns pe primul loc in topurile britanice in 1963. Cuvantul "devil" (diavol) din titlul si refren i-a speriat si derutat pe multi. Au existat chiar si cateva organizatii religioase care s-au grabit sa-l catalogheze pe Presley drept "satanist" tocmai din cauza acestei melodii.

"Angels (Love Is The Answer)" - Morandi

Morandi poate fi considerat unul dintre cele mai de succces proiecte muzicale dance din Romania. Trupa formata din Marius Moga si Andrei Ropcea a avut parte de un succes rasunator in 2007 datorita piesei despre ingeri. "Angels (Love Is The Answer)" a ajuns pe primul loc in Bulgaria, Cehia si Slovacia.

"Angels" - Robbie Wiliams

Ingerii i-au adus noroc adus noroc si lui Robbie Williams. Piesa lansata in 1997 de fostul membru Take That a reusit sa se claseze in primele zece locuri ale topurilor europene. "Angels" figureaza pe "Life Thru a Lens", primul album solo din cariera lui Williams.

"Angel Eyes" - Abba

"Angel Eyes" face parte de pe "Voulez Vous", unul dintre cele mai apreciate albume ale suedezilor de la Abba. Discul a mai furnizat hituri de top ca "I Have a Dream" sau "Chiquitita".

"Sympathy for the Devil" - The Rolling Stones

Incheiem lista pieselor despre diavoli si ingeri cu o compozitie care starnit controverse: "Sympathy for the Devil". Piesa a fost scrisa de Mick Jagger si Keith Richards si, dupa cum marturiseste, Jagger are ca punct de pornire o ideee apartinand poetului francez Charles Baudelaire. Melodia face referire chiar la maleficul Lucifer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea