Muzica

#maria tanase #nicolae voiculet #centenarul nasterii Mariei Tanase #pink martini #maria raducanu

Evenimente care marcheaza centenarul nasterii Mariei Tanase

Miercuri, 25 septembrie, s-a implinit un veac de la nasterea Mariei Tanase, artista supranumita "Regina cantecului popular romanesc", "Privighetoarea" ori "pasarea maiastra". Cu aceasta ocazie, o serie de cantareti au hotarat sa ii aduca un omagiu indragitei artiste, in evenimente organizate pe plan local si international.

Concert Nicolae Voiculet "Sunet pentru suflet", la Grand Cinema Digiplex

Naistul Nicolae Voiculet ii aduce un tribut Mariei Tanase joi, 26 septembrie, incepand cu ora 20.00, intr-un concert special organizat in Sala Epika din Grand Cinema Digiplex, cinematograful mallului Baneasa Shopping City.

Artistul va intrepreta melodii celebre din repertoriul Mariei Tanse si va avea drept invitati speciali cvartetul Raul Kusak Quartet Featuring Luiza Zan, pe Nicole Cherry si pe Mirel Manea.

Biletele la concert costa 100 lei si pot fi procurate de la casele de bilete ale cinematografului sau online, de pe www.grandcinemadigiplex.ro.

Maria Raducanu in turneu omagial Maria Tanase

Cvartetul Mariei Raducanu pleaca intr-un turneu omaginal pe teritoriul Germaniei, in orasele Munchen, Berlin si Stuttgart, ocazionat de centenarul nasterii Mariei Tanase.

Concertele vor include piese din repertoriul Mariei Tanase si vor avea loc dupa cum urmeaza:
 

  • Munchen, 6 octombrie, de la 21.00, la Clubul de Jazz Unterfahrt;
  • Berlin, 11 octombrie, de la 21.00, la Clubul de Jazz Aufsturz;
  • Stuttgart, 12 octombrie, de la 20.30, la Clubul de Jazz Laboratorium.


Pink Martini, indragostiti de limba romana si de muzica Mariei Tanase

Fara a fi un eveniment dedicat centenarului nasterii Mariei Tanase, merita mentionat faptul ca trupa Pink Martini revine la Bucuresti in data de 15 octombrie, ocazie cu care ar putea intrepreta din nou piesa din repertoriul "Privighetorii", "Pana cand nu te iubeam".

Solista Storm Large a cantat piesa in limba romana in cadrul concertului sustinut anul trecut in Romania, afirmand: "Cant in 14 limbi, dar romana este una dintre cele mai frumoase limbi pe care le-am auzit".

De altfel, coverul Pink Martini a fost inclus pe cel mai recent material discografic al trupei, "Get Happy", care a fost lansat in mod oficial in Romania, miercuri, 25 septembrie.


Sursa foto: romaniainourhearts.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea