Muzica

#eurovision 2010 #alexa #interviu #alte-genuri #pop

Eurovision 2010: 10 intrebari pentru Alexa (interviu)

Are 24 de ani, iubeste deopotriva muzica si televiziunea, a colaborat cu Simplu, Akcent, Play&Win si a cantat pe scena festivalurilor Mamaia si Callatis.
 
Vorbim azi cu si despre Alexa , una dintre cele mai simpatice crete din muzica romaneasca actuala. Alexa isi incearca si anul acesta norocul la Selectia Nationala Eurovision , asa ca nu am ratat ocazia de a-i pune cateva intrebari.

Acasa.ro: In urma cu cateva saptamani scriai pe blogul tau ca ai avut posibilitatea sa faci 2 dintre lucrurile pe ti le doreai inca din copilarie: muzica si televiziune. Ce mai lipseste ca intreg tabloul sa fie complet?

Alexa: In momentul de fata, intr-adevar, fac doua din lucrurile pe care mi le doresc, daca as juca si in filme, seriale, atunci tabloul ar fi chiar complet.

Acasa.ro: Cum ai ajuns sa te apuci de muzica? Ce te-a indemnat sa faci acest pas?

Alexa: Cand eram mica eram fascinata de musical-uri. Muzica mereu mi-a dat o stare foarte buna si m-a ajutat sa trec peste experientele mai putin placute si de aceea am simtit ca meseria aceasta mi s-ar potrivi foarte bine.

Alexa Niculae
Acasa.ro: Anul trecut ai semnat cu Cat Music/Media Services. Pe cand un album?

Alexa: Deocamdata ma concentrez pe Eurovision, cel putin in urmatoarea perioada. De album o sa ma apuc imediat ce ma eliberez. Dupa ce lansez primul single, voi decide impreuna cu casa de discuri ce va urma.

Acasa.ro: Stiu ca initial renuntasei la ideea de a participa si la Eurovisionul din acest an. Te-ai razgandit totusi si ai acceptat sa canti melodia “Baby” compusa de Mihai Alexandru . Ce are asa de special aceasta piesa incat te-a facut sa te razgandesti?

Alexa: In primul rand, piesa mi-a placut pentru ca era de voce – adica mi-a dat sansa sa-mi arat calitatile vocale… si este altceva fata de lucrurile cu care s-au obisnuit cei din acest concurs.

Acasa.ro: Pe net am vazut tot soiul de comentarii referitoare la “Baby”. Multi iti lauda vocea si totodata se plang ca partea instrumentala nu se ridica la nivelul vocii. Care este pozitia ta vizavi de comentariile negative la adresa instrumentatiei?

Alexa: Mai e timp sa se lucreze la negativ pana pe 6 martie, oricum eu cred ca showul va ridica foarte mult piesa.

Alexa Niculae
Acasa.ro: Ce ne pregatesti pentru finala din 6 martie? 

Alexa: Un show foarte vesel si plin de energie, sigur o sa va placa!

Acasa.ro: Care sunt greselile pe care crezi ca le-ai facut anul trecut la Eurovision pe care ai dori sa le repari la editia din 2010?

Alexa: Nu cred ca am facut greseli, ci pur si simplu nu am avut timp suficient sa pregatesc asa cum trebuie spectacolele de anul trecut pentru ca au fost doua piese, doua show-uri separate, ceea ce a implicat un efort destul de mare.

Acasa.ro: Cum ti se pare editia actuala a Eurovisionului, comparativ cu cea din 2009? 

Alexa: Anul trecut a fost competitia foarte stransa, cred ca si anul acesta o sa fie la fel, doar ca nu pot sa imi dau seama cine ar putea pleca in finala internationala.

Acasa.ro: In ultimele zile presa vuieste despre scandalul referitor la afirmatia lui Alexandru Catalan, directorul de comunicare Adevarul Holding, care a scapat porumbelul pe gura dand de inteles ca Luminita Anghel va reprezenta Romania la Oslo. Cum comentezi acest scandal?

Alexa: Daca intr-adevar e sa plece Luminita, sunt convinsa ca ar putea sa faca o treaba buna, insa consider ca toti meritam o sansa, chiar daca nu avem atata notorietate ca si ea.

Acasa.ro: Care crezi ca sunt artistii care au sanse mari sa reprezinte Romania la Oslo?

Alexa: Eu cred ca anul acesta multi dintre noi au sanse sa reprezinte Romania, nu pot sa ma decid cine anume.

Acasa.ro: Multumesc mult pentru interviu. Bafta multa in finala! 

Alexa: Multumesc frumos, tineti-mi pumnii. V-am pupat!
 
Material realizat de Catalin Pavel 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea