Muzica

Directia 5 la Sala Palatului - Declaratie de dragoste pentru 4000 de romantici (FOTO+VIDEO)

Dupa venirea in grup a solistului Cristi Enache, Directia 5 a gasit reteta succesului garantat: cantece de iubire, compuse din suflet, interpretate simplu si fara inflorituri inutile. In felul asta, Directia 5 si-a castigat cohorte de fani care au venit in mod constant la concertele lor. 

Au facut-o si ieri seara (14 februarie) si inca cum. Peste 4000 de suflete au umplut Sala Palatului cu ocazia concertului de Valentine’s Day sustinut de Cristi Enache & Co.

Si pe langa miile de fani din sala, trupa a concertat pe scena cu cateva zeci de indragostiti, care i-au aplaudat si i-au sustinut pana la finele concertului. Pentru cateva secunde, cuplurile de pe scena au fost transformate intr-un veritabil cor Directia 5, dirijat chiar de Cristi Enache, vocea grupului.

Directia 5
Spectacolul de la Sala Palatului nu a fost un simplu concert de Ziua Indragostitilor, ci si un prilej de lansare a albumului “ Declaratie de dragoste ”, materialul cu numarul 20 din cariera grupului. 

S-a cantat cam tot ce se putea canta in aproape doua ore de concert; toate piesele de rezistenta ale trupei (“Noaptea esti doar a mea”, “Primul meu sarut”, “Vreau sa ma indragostesc”, “Povestea noastra”, “Obsesia” etc) s-au regasit in setlist.

Personal mi-au lipsit doua cantece care au scris istorie. Primul ar fi “Altul mai bun”, cred ca primul hit scos de Directia 5 cu Cristi Enache la voce (il difuza canalul TV francez MCM in heavy rotation acum vreo 12 ani), iar al 2-lea este “Seductie”, poate cel mai cunoscut cantec Directia 5 din primii 5-6 ani de existenta.

Si pentru ca vorbeam de inceputurile Directiei 5, invitat pe scena a fost Toni Seicarescu, unul dintre fostii vocali ai grupului. Seicarescu a venit sa completeze partitura vocala a lui Enache, dand show-ului un plus de rock, poate si prin usurinta cu care poate atinge notele inalte. Tot pe scena a mai urcat a urcat Flavius Teodosiu, un fenomenal saxofonist , care a imprimat o nota discreta si totusi seducatoare de jazz compozitiilor trupei. De mare efect a fost cooptarea cu ocazia acestui concert a unui percutionist, care a facut minuni cu ritmurile sale tribale imprumutate din indepartata Africa.

Directia 5
Cel mai emotionant moment al serii s-a consumat in timpul piesei “Daca ai stii”, cand miile de spectatori l-au acompaniat pe Cristi Enache, cantand la unison de cateva ori refrenul cantecului.

“Suntem Directia 5 din Romania! A fost o seara memorabila”, au fost ultimele cuvinte rostite de solistul trupei la finele unui concert de care ne vom aminti cu siguranta si peste 10 ani.

Cu 19 ani de activitate in spate, Directia 5 ramane in continuare una dintre trupele care sunt nascute sa activeze in liga intai a muzicii romanesti. Intr-o era in care muzica pe calculator suplineste lipsa talentului, Directia 5 s-a incapatanat , se incapataneaza si sper ca se va incapatana sa cante live, cu bas, chitara, toba si sa ofere publicului sinceritate si caldura, lucruri atat de rar intalnite in aceasta era digitala.
 
 
"Esti stilul meu" 
 
 
"Cineva" 
 
 
"De unde vine" 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea