Muzica

#christina aguilera #miley cyrus #cleopatra stratan #celine dion #michael jackson #copii minune #muzica

Copiii minune ai muzicii

Cum ar suna: bani, glorie, hit-uri, milioane de albume vandute, zeci de interviuri, milioane de fani? Multi dintre noi ne dorim inca din copilarie sa devenim staruri in lumea muzicii, insa foarte putini sunt cei care au sansa de a deveni cunoscuti.

Michael Jackson, Cleopatra Stratan sau Celine Dion sunt nume care si-au castigat locul in istoria muzicii de la varste fragede.

Michael Jackson

Michael Jackson si-a manifestat interesul pentru muzica inca de cand se afla la gradinita, el cantand in cadrul unei serbari cu ocazia Craciunului.

In 1964, la varsta de 6 ani, Michael, impreuna cu Marlon, se alatura fratilor Jackson - un grup format de fratii lor mai mari, Jackie, Tito si Jermaine.  Daca la inceput el era doar un muzician de backup si un simplu dansator, la varsta de 8 ani el ajunge sa sustina partea vocala a formatiei, alaturi de fratele sau Jermaine, trupa intitulandu-se The Jackson 5.

Michael Jackson reuseste sa uimeasca lumea intreaga cu vocea sa unica si calitatile sale de bun dansator. Tanarul Michael a fost numit de prestigioasa revista  Rolling Stone drept un “un fenomen” cu “talente muzicale coplesitoare”.

Jackson nu s-a multumit numai cu succesul dobandit alaturi de trupa formata din membrii familiei sale. Incepand cu 1972 incepe sa lanseze si piese pe cont propriu.  Din pacate, copilaria lui Michael a fost umbrita de abuzurile fizice si emotionale la care era supus de Joseph Jackson , tatal sau.

Celine Dion

Diva canadiana a visat inca de la o varsta frageda la o cariera muzicala. De altfel, la varsta de 12 ani, Celine a compus impreuna cu mama si fratele ei, Jacques, prima sa melodie intitulata „Ce n'etait qu'un reve”.

Compozitia a ajuns la urechile managerului Rene Angelil, care a fost vrajit de vocea lui Dion si si-a propus sa o transforme intr-o vedeta de prima mana. Astfel, pentru obtinerea banilor necesari finantarii primului album al lui Celine ("La voix du bon Dieu"), Rene si-a ipotecat casa. Rene a pariat pe cartea cea norocoasa, albumul ajungand pe prima pozitie a clasamentului local din Quebec (Canada). Multi ani mai tarziu, cei doi s-au casatorit, in ciuda diferentei mari de varsta (26 de ani).

In 1982, la varsta de 14 ani, Celine Dion straluceste la concursul Yamaha World Popular Song Festival din Tokyo, Japonia, unde inhata doua premii. Un an mai tarziu primeste discul de aur in Franta, pentru vanzarile cantecului  „D'amour ou d'amitie”, Celine fiind asaltata cu alte premii si in anii ce au urmat. Pe plan european, Celine reuseste sa se afirme in 1988, la varsta 20 de ani, cand cucereste locul 1 in finala concursului Eurovision cu cantecul „Ne partez pas sans moi”.

 

Christina Aguilera

In copilarie Christina Aguilera a participat la diversele competitii locale, castigandu-si numele de “micuta cu voce mare”. In 1990, concureaza in cadrul show-ului “Star Search”, insa din pacate se claseaza pe locul 2. Imediat dupa acest esec, Christina  interpreteaza acelasi cantec ("A Sunday Kind of Love") la o televiziune din Pittsburg, spectatorii remarcand cum fetita de 10 ani suna ca si cum ar fi avut 20.

In 1993, Christina Aguilera se alatura show-ului de varietati al canalului TV Disney, The New Mickey Mouse Club. Colegii sai de platou erau nimeni altii decat Justin Timberlake si Britney Spears, care la randul lor vor cunoaste mai tarziu celebritatea.

Aguilera inregistreaza primul sau cantec la 14 ani, in duet cu cantaretul japonez  Keizo Nakanishi. La 17 ani, Christina Aguilera participa la Festivalul International Cerbul de Aur de la Brasov, ea concurand pentru SUA. Un an mai tarziu, Christina isi vede piesa “Reflection” selectata si inclusa pe coloana sonora a filmului de animatie Mulan. Afirmarea pe plan mondial se produce in 1999, odata cu lansarea albumului de debut, de pe care fac parte hiturile “Genie in the bottle”" What a Girl Wants ", "I Turn to You" si "Come on over Baby (All I Want Is You)".

 

Miley Cyrus

Miley Cyrus ( pe numele sau adevarat Destiny Hope Cyrus) este poate una dintre cele mai iubite si mediatizate persoane in showbiz-ul actual. Miley a crescut intr-o familie care a pus intotdeauna pret pe latura artistica, tatal sau fiind cantaretul si actorul Billy Ray Cyrus.

La varsta de 11 ani face primii pasi in actorie, fiind distribuita in serialul TV Doc, 2 ani mai tarziu aparand si pe marile ecrane in pelicula Big Fish. La fel ca si in cazul Christinei Aguilera, are sansa sa fie remarcata de catre postul TV Disney.  Astfel, in 2006 Miley Cyrus devine cunoscuta datorita rolului principal din serialul Hannah Montana. Ea intra in pielea unei adolescente (Miley Stewart) care duce o viata dubla. In timpul zilei duce o viata normala de elev, insa  noaptea devine cantareata rock, Hannah Montana.

La finele lui 2006 opt dintre piesele interpretate de Miley in serial sunt incluse pe soundtrack-ul Hannah Montana. La cei 16 ani ai sai Miley Cyrus a bifat doua albume de studio ("Meet Miley Cyrus" si "Breakout") si este unul dintre idolii adolescentilor din intreaga lume.

Cleopatra Stratan

Si noi, romanii ne putem lauda cu cativa copii-minune. Loredana Groza si Andra sunt primele 2 exemple care ne vin la indemana. Astfel, la varsta de 16 ani Loredana triumfa la Festivalul de la Mamaia , in timp ce Andra a debutat la 7 ani in emisiunea pentru copii Tip Top-Minitop, iar la 14 ani avea inregistrat deja un prim album.

Fara indoiala in ultimii 4 ani pe buzele tuturor romanilor a fost macar odata numele Cleopatra Stratan. Fiica cantaretului Pavel Stratan a inregistrat primul album la varsta de 3 ani. In 2006 a cucerit inimile tuturor cu hit-ul “Ghita”.

Micuta Cleo este “vinovata” pentru nu mai putin de 5 recorduri care au fost incluse deja in Guiness Book: cea mai tanara interpreta care a inregistrat un album, cea mai tanara interpreta intr-un concert live, cea mai bine platita artista tanara (10.000 euro pentru o singura melodie), cel mai tanar interpret care a primit 3 premii MTV, cea mai tanara interpreta care a inregistrat un hit national.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea