Muzica

#rock #pop #dance #alte-genuri #oldies #concerte #2010 #eric clapton #elton john #hip hop

Concerte tari in 2010

2010 se anunta un an plin de evenimente muzicale. Organizatorii de concerte ne momesc cu concerte care mai de care mai ispititoare: Elton John, Chris Rea, AC/DC, Eric Clapton etc. Speram ca printre concertele de mai jos sa  gasiti macar unul la care visati sa mergeti de ani buni.

Inceputul de an ni-l aduce pentru Bobby McFerrin in Romania. Bobby McFerrin, supranumit si Omul-orchestra, va canta “Don’t Worry Be Happy” la Sala Palatului din Bucuresti pe data de 30 ianuarie 2010. Este cel de-al doilea concert pe care artistul american il sustine pe plaiurile noastre.

Chris Rea a ales sa-si promoveze “Still So Far To Go – The Best Of Chris Rea” si la Bucuresti. Pe 6 februarie 2010 vom avea ocazia sa fredonam alaturi de Rea hituri ca “Josephine”, “The Road To Hell”, “Auberge”, “Julia” sau “Looking For The Summer”. Concertul urmeaza sa aiba loc la Sala Palatului.

Pe 11 februarie 2010, Sala Polivalenta din Bucuresti va fi gazda concertului trupei franceze Air. Se anunta o seara cu muzica electronica de calitate din partea unui grup despre care s-a spus ca este varianta franceza a celebrilor Kraftkwerk.

Pe 22 februarie 2010 avem la Sala Palatului concert cu Ten Years After, una dintre legendele blues rock-ului. ten years after este trupa care in urma cu 40 de ani scria istorie la Woodstock cu piesa “I’m Going Home”.

Iubitorii de jazz se intalnesc cu Jean Luc Ponty, un virtuoz al vioarei, intr-un concert pe scena Salii Palatului, programat pentru 11 martie 2010. Alaturi  de Jean Luc Ponty va urca  pe scena o trupa formata din instrumentistii: William Lecomte (clape), Guy Akwa Nsangue (bas) si Damien Schmitt (tobe). 

Concertul din 17 martie 2010 de la Sala Palatului il recomandam fanilor lui Michael Jackson. Who’s Bad trupa tribut Michael Jackson va readuce in atentia romanilor cele mai cunoscute melodii ale lui The King of Pop, printre care “Beat It”,  “Billie Jean”, “Black or White”, “Dirty Diana”, “Don’t Stop Til You Get Enough”, “Earth Song”.
 
Concertul pe care Alphaville si Bad Boys Blue trebuia sa-l sustina in toamna lui 2009 s-a amanat pentru data de 28 martie 2010, la Sala Palatului. Concertul marcheaza un sfert de secol de la infiintarea celor doua foste legende ale anilor ’80.
 
 
 
Duke Ellington Orchestra, faimosul band infiintat din 1923 de faimosul jazzman Duke Ellington va concerta la Sala Palatului pe 25 aprilie 2010. Chiar daca Duke Ellington a incetat din viata, orchestra sa continua sa existe, ba chiar sa fie condusa de nepotul sau, Paul Mercer.

Pe 16 mai 2010 Piata Constitutiei va fi neincapatoare pentru concertul anului 2010 in Romania. Pentru prima oara in cei peste 35 de ani de existenta, rockerii australieni de la AC/DC pasesc pentru prima oara in Romania. Cu sau fara plete, AC/DC va asteapta in Piata Constitutiei sa cantati alaturi ei “Thunderstruck”, “Let There Be Rock”, “Highway to hell”.

Pe 29 mai 2010 avem la Sala Palatului inca o restanta din 2009. In cele din urma fanii sonoritatilor orientale au parte de concertul cu Ismail YK si Yurtsven Kardesler.

Daca pe 16 mai Piata Constitutiei se cutremura din temelii pe ritmuri de hard rock, pe 5 iunie bucurestenii au parte de un concert mai linistit, in compania lui Elton John, cel care este responsabil pentru hituri ca “Sacrifice”, “Nikita” sau “Candle In The Wind”.
 
 
I se spune Slowhand si este una dintre figurile importante ale blues rock-ului. A cantat in supergrupuri ca Yardbirds sau Cream si de mai bine de 30 de ani activeaza pe cont propriu. Vorbim despre marele Eric Clapton care vine pe 11 iunie 2010 la Bucuresti insotit de Steve Winwood . Concertul va avea loc pe Stadionul Tineretului “Iolanda Balas”.

Pentru prima oara vom avea si o editie romaneasca a festivalului Sonisphere. Nu are rost sa va mintim cu iluzii, insa pentru editiile programate in Polonia, Cehia, adica aproape de noi, s-au anuntat nume la auzul carora metalistii se cutremura: MetallicaSlayerMegadethAnthrax. Deocamdata nu avem nicio confirmare pentru editia romaneasca. In schimb stim cu certitudine ca Sonisphere made in Romania se va tine in perioada 25-27 iunie 2010 la Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea