Muzica

#electro #pop #rock #folk #alte-genuri #iron maiden #shaggy #concerte #august #2008

Concerte pe care nu trebuie sa le ratezi in august


Vara lui 2008 a intrat pe ultima suta de metri. Suntem deja in august si, contrar asteptarilor, organizatorii de concerte nu prea vor sa-si ia vacanta asa de usor.

Dupa o luna iulie in care rock-ul a fost la putere, august pare sa fie setata pe sonoritati electronice.

15 ore de electro la Saturn

Astfel pe 2 august avem parte de o prima editie romaneasca a festivalului Creamfields . Creamfields este cel mai important festival de muzica electronica de pe mapamond. Iubitorii acestui gen muzical ar trebui sa se pregateasca serios pentru acest eveniment, caci ii asteapta peste 15 ore de concerte si mix-uri in aer liber. Creamfields isi deschide portile pe plaja din Saturn sambata, 2 august la ora 15.

massive attackDaca preferi sa ramani in Bucuresti iti recomand sa nu ratezi concertul pe care-l va sustine trupa britanica Massive Attack. Fanii sonoritatilor trip-hop sunt asteptati incepand cu ora 20.00 pe stadionul Iolanda Balas-Soter.

“Rock forever, disco never!”

Nu trebuie sa-i neglijam nici pe rockeri. Iron Maiden pregatesc pentru 4 august un show heavy metal ca la carte. “Felicitarile, masa si dansul” au loc pe stadionul Cotroceni din Capitala. Bocancii, pantalonii de piele si tricourile negre nu sunt obligatorii, insa sunt binevenite.

Daca ti s-a facut dor de mare si mai ales de muzica folk iti recomadam sa dai o tura prin Vama Veche in perioada 7-9 august. Editia a 4-a a festivalului Folk You te asteapta cu tinere talente dar si cu nume consacrate ( Nicu Alifantis, Mircea Vintila & Brambura, Mircea Baniciu, Florin Chilian, Mihai Margineanu).

Daca ai chef de diversitate muzicala, festivalul Rock la Mures este cea mai buna solutie. Rock la Mures, ajuns deja la 7-a editie, se adreseaza iubitorilor de muzica buna cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 ani. Lista de genuri muzicale este mai mult decat generoasa: rock, drum n bass, hip-hop, reggae, gothic rock, punk, breakbeat. Editia din aceast an a festivalului are loc pe 8 si 9 august la Periam Port.

Festivalul Sunwaves 4 iti ofera inca o doza de muzici electronice. Trebuie doar sa te prezinti pe 9 august pe plaja Enigma din Mamaia incepand cu ora 21. Restul distractiei il vei descoperi acolo.

Folkistii se aduna la Garana

Ti-e dor de Garana? Ai ratat festivalul de jazz de luna trecuta? Nu-i nimic. Ai ocazia sa mergi intre 8-10 august acolo. De data aceasta locul jazz-ului e luat de folkisti: Mircea Baniciu & Vlady Knejevici, A.G.Weinberger Band, Ilie Stepan & Horea Crisovan, Tapinarii, Nicu Alifantis, Pragul de sus, Florin Chilian si Locatarii.

Dupa Garana pregateste-te sa treci si pe la Ploiesti, unde pe plaja Bucov house-erii se pot “desfasura” in voie timp de 3 zile ( 15, 16, 17 august). House Parade Festival implineste 5 ani. Vino sa-i urezi “La multi ani!” si sa dansezi pana in zori. Anul acest capetele de afis sunt Blank & Jones, Cosmic Gate, Markus Schulz, Tocadisco, Andy Moor, MC Gunner.

Ritmuri reggae la Mamaia

Shaggy29 august este o data pe care cu siguranta nu trebuie s-o uiti. Ai ocazia sa-l vezi la Mamaia pe Shaggy in carne si oase. Pana atunci iti las ca tema sa repeti pasii de dans pentru piesele “Mr. Boombastic”, “Oh Carolina”, “Feel the Rush”.

Oferta concertelor pe luna august se termina aici. Ar fi totusi indicat sa-ti gestionezi cu atentie bugetul. Cine stie ce surprize muzicale iti va rezerva toamna?

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea