Muzica

#concert #concert aniversar #concert Phoenix #phoenix 50

Concert aniversar Phoenix 50 de ani pe scena Ateneului Roman

Phoenix, trupa emblematica pentru istoria muzicii romanesti, implineste in acest an cinci decenii de activitate. Pentru a marca aceasta cifra rotunda, cu care se mai pot lauda doar celebrii Rolling Stones, Nicu Covaci si colegii sai propun fanilor un spectacol aniversar cu totul special.

Evenimentul va avea loc pe 5 decembrie, pe scena Ateneului Roman, incepand cu ora 19.00. Alaturi de Phoenix vor urca fosti componenti (Moni Bordeianu, Dorel Vintila, Valeriu Sepi), dar si invitati de marca: Grigore Lese, Gheorghe Zamfir, Vlad Mirita, Marius Mihalache.

Concertul "Phoenix - 50 de ani" urmeaza sa fie inregistrat si lansat ulterior pe DVD.


Bilete la concertul aniversar Phoenix

Biletele s-au pus in vanzare in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas si Carturesti) si online, pe eventim.ro. Pretul unui bilet este de 150 de lei.


2012, Anul Cultural Phoenix

Spectacolul grandios de pe scena Ateneului Roman este doar una dintre manifestarile culturale pe care si le-a propus trupa cu prilejul acestei aniversari. Anul Cultural Phoenix va fi sarbatorit si prin lansarea unei editii limitate in 2.250 de exemplare a discului de vinil "Best of Phoenix". Materialul contine 11 dintre cele mai reprezentative compozitii din repertoriul Phoenix.

Pe lista activitatilor pe care Phoenix si le-a propus pentru 2012 se numara:

- lansarea unui set de CD-uri intitulat "Integrala Phoenix".
- realizarea unui serial radiofonic, numit "Phoenix 50", cu invitati din randul trupei, precum si cu profesionisti care au lucrat sau lucreaza cu Phoenix.
- realizarea lucrarii "Istoria ilustrata a formatiei Phoenix", ce va contine imagini din arhiva personala a membrilor formatiei si va fi insotita de "povestiri adevarate" scrise chiar de ei.


Despre Phoenix

Infiintata in 1962 sub titulatura "Sfintii", Phoenix a hranit spiritual generatii de romani. Influentata initial de trupe ca The Kinks sau The Beatles, muzica trupei a evoluat transformandu-se in etno-rock, un stil unic inspirat din folclorul romanesc. Din zecile de piesele lansate de Phoenix de-a lungul timpului putem aminti compozitii ca "Andri Popa", "Negru Voda", "Mugur de fluier", "Fata verde" sau "Nunta".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea