Muzica

#industria muzicala # dezastre industria muzicala # faliment muzica

Cele mai mari dezastre financiare din industria muzicala

Daca industria muzicala se poate dovedi foarte profitabila, nu toate vedetele care ajung sa dispuna de sume mari de bani stiu sa le si gestioneze. Decizii nefericite sau cheltuieli prea mari, iata cele mai mari dezastre financiare din industria muzicala!

Michael Jackson
Vanzarile albumelor sale si drepturile asupra pieselor The Beatles , printre altele, i-au adus lui Michael Jackson venituri colosale, de-a lungul timpului. Artistul si-a investit banii in ferma Nerverland si nu numai, dar i-a si cheltuit fara masura. Drept dovada, la moartea sa, in 2009, Regele muzicii pop avea datorii de nu mai putin de 500 milioane de dolari!



Isaac Hayes
Dupa o cariera infloritoare in anii '60 si '70, casa de discuri a legendei muzicii soul Isaac Hayes a dat faliment si a lasat in urma sa datorii de 6 milioane de dolari. Pentru a le achita, starul a fost nevoit sa isi vanda casa, proprietatile personale si sa renunte la drepturile asupra muzicii sale.



Leonard Cohen
Leonard Cohen a avut parte de o surpriza neplacuta in urma cu 6 ani. In 2005, celebrul cantaret a acuzat-o pe Kelly Lynch , fostul sau manager, ca a furat 5 milioane de dolari din fondul sau de pensie, lasandu-i doar 150.000 dolari.



Mick Fleetwood
Tobosarul trupei de succes Fleetwood Mac a fost nevoit sa isi declare falimentul in anul 1984. La vremea respectiva, gurile rele au sustinut ca dezastrul financiar s-a datorat dependentei sale de cocaina. Artistul britanic a declarat, insa, ca falimentul s-a produs in urma mai multor achizitii imobiliare nefericite.



Mariah Carey
Desi o artista cu un succes fenomenal si o voce incredibila, Mariah Carey nu a luat intotdeauna cele mai bune decizii. In 2001, de pilda, filmul sau 'Glitter' a avut parte de cronici dezastruoase si era pe punctul de a-i scoate din buzunar nu mai putin de 80 milioane de dolari din cauza unui contract. Din fericire, casa de discuri a artistei a reusit sa reduca suma la "doar" 28 milioane de dolari.



TLC
Trupa de succes in anii '90, TLC a vandut 10 milioane de copii din albumul "CrazySexyCool", lansat in 1992. Cu toate acestea, vanzarile fenomenale nu au reusit decat sa acopere datoriile anterioare, astfel ca formatia a fost nevoita sa isi declare, ulterior, falimentul.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea