Muzica

#vanessa paradis #celine dion #patricia kaas #lara fabian #melodii in limba franceza #melodii frantuzesti #Joe Dassin #Salvatore Adamo #Edith Piaf

Cele mai frumoase melodii in limba franceza

Astazi iti propunem sa uiti pentru cateva clipe de limba engleza. Muzica buna se compune si se canta si in alte limbi, cum ar fi de exemplu franceza.



Iata zece dintre cele mai frumoase cantece frantuzesti lansate de-a lungul anilor:


Edith Piaf – La Vie En Rose

Este poate cea mai cunoscuta piesa din repertoriul artistei franceze. Edith Piaf nu a fost incantata de aceasta melodie, despre care credea ca nu va avea succes. Publicul a avut insa o alta parere.



Serge Gainsbourg – Je T’Aime...Moi Non Plus

Piesa a fost scrisa de Gainsbourg pentru actrita Brigitte Bardot, iubita sa de la acea vreme. Duetul a fost imprimat cu Bardot, insa versiunea care a devenit celebra este cea cu .



– Tombe la neige

Piesa s-a bucurat de un succes atat de mare, incat a fost imprimata si in alte limbi: bulgara, turca, japoneza, portugheza etc.



Dalida & Alain Delon – Paroles, Paroles

Un corespondent in limba romana al duetului "Paroles, Paroles" ar putea fi "Buna seara, iubito" (Loredana Groza & Ion Caramitru).



Joe Dassin - Et Si Tu N'Existais Pas

O lista cu cele mai frumoase piese in limba franceza nu ar fi completa fara "Et Si Tu N'Existais Pas". Piesa a fost lansata in 1975, cu cinci ani inainte de tragica moarte a artistului.



– Je T'Aime

"Je T'Aime" si multe alte hituri vor rasuna la Sala Palatului, pe 17 martie 2012, cu ocazia primului in Romania.



- Mademoiselle Chante Le Blues

"Mademoiselle Chante Le Blues" este single -ul cu care Patricia Kaas debuta in 1987 in lumea muzicii. Se presupune ca domnisoara la care face referire Kaas este chiar cantareata americana Billie Holiday.



Vanessa Paradis – Joe le Taxi

Coincidenta sau nu, "Joe le Taxi" este tot un single de debut aparut in 1987. Piesa a ocupat locul intai in topurile din Franta timp de 11 saptamani.



Celine Dion - Pour que tu m'aimes encore

Lansat in 1995, cu doi ani inainte de faimosul "My Heart Will Go On", "Pour que tu m'aimes encore" este considerat de insasi Celine Dion drept cel mai mare hit in limba franceza din cariera sa.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea