Muzica

#bob dylan #top melodii # melodii bob dylan #top melodii bob dylan

Cele mai bune melodii lansate de Bob Dylan

Cantaret, compozitor si poet, Bob Dylan este de mai bine de patru decenii unul dintre figurile reprezentative ale muzicii.

A debutat ca folkist, dar a continuat sa experimenteze si alte sonoritati: blues, rock, country, gospel etc. Iata cateva dintre cele mai frumoase cantece ale artistului pe care romanii au avut ocazia sa-l vada pe 2 iunie 2010 si la Bucuresti.

Subterranean Homesick Blues

In 1965, Bob Dylan se prezinta in fata publicului cu "Subterranean Homesick Blues", o piesa care imprumuta din linia melodica a unei melodii din repertoriul lui Chuck Berry ("Too Much Monkey Business"). Dylan nu canta, ci recita, tehnica intalnita mult mai tarziu si in muzica rap.

Extrem de interesant clipul piesei, in care Dylan apare in preajma hotelului londonez Savoy tinand in mana cartoane pe care se aflau cuvinte sau fraze din cantecul sau.

Blowin' in the Wind

Desi este descris ca un cantec de protest, "Blowin' in the Wind" este de fapt un single care contine intrebari retorice despre pace, razboi si liberatea. Piesa a aparut in anul 1962 si a fost inclusa pe albumul "The Freewheelin' Bob Dylan".

Don't Think Twice, It's All Right

De pe acelasi "The Freewhelin' Bob Dylan" face parte o alta piesa de rezista din repertorul artistului american, "Don't Think Twice, It's All Right". Melodia a fost extrem de populara in anii '60-'70, fiind preluata de artisti precum Cher, Johnny Cash, Elvis Presley.

I Want You

Melodia a fost lansata ca single in 1966, promovand albumul "Blonde on Blonde", pe care Dylan a inclus alte doua hit-uri: "Just Like a Woman", respectiv "Rainy Day Women #12 & 35".

Bob Dylan - I Want You from Dave Borucki on Vimeo.

 

Knockin' on Heaven's Door

Bob Dylan a compusa piesa "Knockin' on Heaven's Door" special pentru coloana sonora a filmului "Pat Garrett & Billy the Kid" (1973). De altfel, Dylan insusi a fost distribuit in acest western.

Interesant este faptul ca melodia a devenit mult mai populara in anii '90, in interpretarea celor de la Guns N'Roses.

Like a Rolling Stone

Piesa a fost compusa de Dylan in anul 1965, intr-o perioada extrem de dificila pentru el. Sa nu uitam ca o mare parte a fanilor erau dezamagiti de faptul ca muzicianul abandonase folkul protestatar in favoarea sonoritatilor electrice. De-a lungul timpului, "Like a Rolling Stones" a fost interpretata si de alti artisti de seama: Jimi Hendrix, Rolling Stones, Green Day, David Bowie.



Foto: bostonglobe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea