Muzica

#madonna #chic #michael jackson #the beatles #bee gees #justice #daft punk #Deee-Lite #The Isley Brothers #New Order

Cele mai bune melodii de dans din toate timpurile

Prestigioasa revista americana Rolling Stone a publicat de curand rezultatele unui sondaj in care cititorii erau invitati sa alcatuiasca un clasament al celor mai bune 10 piese de dans din toate timpurile.



Te intrebi probabil cine a iesit pe locul 1. Te lasam sa descoperi singur care este piesa castigatoare.


10. Bee Gees - Stayin' Alive

Cand spui disco, faci legatura rapid cu "Stayin' Alive" si " ", film in care John Travolta isi testeaza abilitatile de dansator.



9. Chic - Le Freak

Piesa "Le Freak" este inspirata dupa un fapt real petrecut in 1977. Nile Rodgers si Bernard Edwards, membrii grupului, au descoperit cu stupoare ca nu li se permite accesul la o petrecere de Anul Nou, desi figurau pe lista de invitati.



8. - Groove Is In the Heart

"Groove Is In the Heart" este o combinatie disco, funk, hip-hop si house. Rezultatul: una dintre cele mai vesele piese din decada anilor '90.



7. Michael Jackson - Thriller

Din top nu avea cum sa lipseasca Michael Jackson. Desi poate s-ar fi potrivit mai degraba "Billie Jean", cititorii Rolling Stone au optat pentru "Thriller".



6. - Shout

La momentul lansarii sale (1959) nu a inregistrat performante notabile in clasamente. "Shout" a devenit ulterior parte importanta din cultura pop poate si datorita faptului ca a fost folosita in numeroase filme si reclame.



5. Madonna - Vogue

Piesa a fost inclusa pe coloana sonora a filmului " ", in care Madonna joaca alaturi de Warren Beatty.



4. Justice - D.A.N.C.E.

"D.A.N.C.E." este o piesa pe care duo-ul francez Justice o dedica marelui Michael Jackson. De altfel, melodia face trimiteri la cateva dintre hit-urile lansate de megastar: "P.Y.T. (Pretty Young Thing)", "Black or White" etc



3. The Beatles - Twist and Shout

Asemeni multor trupe din anii '60, The Beatles au cantat la inceputurile lor coveruri de factura R&B. "Twist and Shout" este cel mai bun exemplu.



2. New Order - Blue Monday

A fost remixata si preluata de multi alti artisti, insa niciunea dintre aceste variante nu se ridica la nivelul piesei originale.



1. - One More Time

Desi Daft Punk este un nume respectat in cercurile ascultatorilor de muzica electronica , in Romania, trupa nu a reusit "sa faca valuri", asa cum s-a intamplat peste hotare.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea