Muzica

#aretha franklin #jimi hendrix #queen #freddie mercury

Ce nu stiai despre Freddie Mercury

In data de 5 septembrie 2011 , s-au implinit 65 de ani de la nasterea legendarului solist al trupei Queen, Freddie Mercury . Chiar si la aproape 20 de ani de la disparitia sa, Freddie Mercury continua sa fie o influenta constanta in muzica de astazi. Descopera, in continuare, cateva dintre lucrurile mai putin stiute despre Freddie Mercury!



1 Freddie Mercury s-a nascut in Zanzibar, unde familia sa se mutase pentru ca tatal artistului sa poata continua sa lucreze la Oficiul Colonial Englez.


2 Desi homosexual declarat, Freddie a avut o relatie de durata cu o femeie, pe nume Mary Austin, in anii '70. Chiar si dupa ce s-au despartit, cei doi au ramas foarte apropiati. Intr-un interviu acordat in anul 1985, Freddie Mercury a declarat ca ea este singura sa prietena si nu isi mai doreste alti prieteni, iar piesa 'Love of My Life' ii este dedicata. De asemenea, Freddie a fost nasul primului ei copil. Nu in ultimul rand, la moartea sa, cea mai mare parte a bunurilor si a banilor sai i-au revenit fostei sale iubite.


3 Freddie Mercury iubea pisicile. La un moment dat, artistul avea chiar 10 feline carora le-a dedicat primul sau album solo, "Mr. Bad Guy". In plus, piesa 'Delilah' este dedicata pisicii sale preferate.


4 Freddie a fost cel care a desenat emblema trupei Queen si asta datorita talentului slefuit in cadrul Colegiului de Arta Ealing. Emblema continea reprezentari ale semnelor zodiacale ale membrilor trupei: doi Lei (John Deacon si Roger Taylor), un crab pentru Racul Brian May si doua zane pentru Freddie, nascut in zodia Fecioarei.

5
In lume exista o specie de trandafir galben care ii poarta numele.


6 Freddie ii admira pe Aretha Franklin si Jimi Hendrix.


7 A urmat cursurile scolii St. Peter din apropierea orasului Bombay (India), unde a si dobandit primele cunostinte muzicale. Tot aici a urcat si pe scena pentru prima data, alaturi de trupa The Hectics. De asemenea, din acea perioada i se trage si porecla 'Freddie' care a devenit, ulterior, numele sau oficial.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea