Muzica

#concerte #artisti romani #staruri internationale

Artisti romani care au deschis concertele unor staruri internationale

A canta in deschiderea unui artist de talie internationala poate fi o mare satisfactie, dar si o mare povara, pentru ca misiunea ta este sa pregatesti publicul pentru cel care va urca pe scena dupa recitalul tau. Iata cativa dintre cantaretii romani care au avut ocazia de a evolua de-a lungul timpului in deschiderea unor vedete straine.

Pe 31 mai 2007, fanii lui George Michael au avut sansa sa-l vada pentru prima oara pe o scena romaneasca. Inainte ca fostul component al trupei Wham! sa urce pe scena, publicul a fost "incalzit" de doua nume autohtone. Seara a inceput cu un recital de baietilor de la Simplu. Desi au avut la dispozitie doar 20 de minute, Smiley si colegii lui au demonstrat ca au meritat sa deschida show-ul lui Michael. Dupa Simplu, a urcat Loredana, care a vrajit miile de spectatori cu piese de rezistenta ca "O fata singura in noapte", "Buna seara, iubite" sau "Zig zagga". Vedeta a avut parte si un incident neprevazut: s-a impiedicat si a cazut pe scena.


Trupa Iris, abonata la concertele mari

Cei de Iris ingroasa randurile artistilor romani alesi sa sustina recitaluri in deschiderea unor nume mari. De-a lungul timpului, trupa Iris a avut privilegiul sa deschida show-urile Rolling Stones (2007), Whitesnake (2008) si AC/DC (2010).

Si VH2 a deschis cateva concerte de anvergura. Pe 16 iunie 2010, Gabriel Cotabita si restul trupei au avut dificila misiune de a pregati publicul pentru concertul lui Elton John. Evenimentul a avut loc pe scena amplasata in Piata Constitutiei din Capitala. Hit-urile VH2 s-au auzit si la Sala Palatului, pe 17 octombrie 2012, in deschiderea legendarei trupei britanice Status Quo, cea cunoscuta datorita hit-ului "In the Army Now".


Suie Paparude, in deschidere la Depeche Mode

Suie Paparude, una dintre cele mai bune trupe de muzica electronica din Romania, a avut norocul de a deschide primul si deocamdata singurul concert sustinut de Depeche Mode in Romania. Se intampla pe 23 iunie 2006. Tot cu acelasi prilej au evoluat si baietii de la Sistem.

Pe 7 mai 2011, Shakira a poposit pentru a doua oara pe meleagurile romanesti. In deschiderea concertului din Piata Constitutiei a evoluat Bosquito, considerata pe vremuri cea mai reusita trupa autohtona de latino-rock, si Smiley.

Sursa foto: myspace.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea