Muzica

#cristi paturca #a murit #imnul golanilor #piata universitatii

A murit Cristi Paturca, autorul "Imnului Golanilor" (VIDEO)

Cantautorul Cristi Paturca, autorul "Imnului Golanilor", a incetat din viata, marti, la varsta de 46 de ani,  in domiciliul sau din cartierul bucurestean Drumul Taberei. Artistul suferea de tuberculoza, anul trecut fiind internat pentru tratament in Spitalul "Victor Babes" din Capitala.

In decembrie 2007, Cristian Paturca a fost internat, in stare grava, in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti.

Numele lui Cristian Paturca este legat de manifestatia din Piata Universitatii din 1990, el fiind nu numai autorul "Imnului Golanilor", ci si un activist al acestei miscari. Potrivit ziarului Evenimentului Zilei, cristi paturca a compus " Imnul Golanilor " "in cinci minute, in toaleta Facultatii de Geologie a Universitatii Bucuresti".

Dupa evenimentele din Piata Universitatii, Cristi Paturca a fost o prezenta discreta in viata publica , artistul aparand mai des in perioada campaniilor electorale. In 27 aprilie 2010, Cristian Paturca a primit Crucea Nationala "Serviciul Credincios - clasa a III-a", distinctie acordata acestuia de presedintele Traian Basescu la 20 de ani de la manifestatia din Piata Universitatii.

Ultimul album al lui Cristi Paturca a fost lansat in decembrie 2010. Materialul s-a intitulat "Tu esti iarna" si contine colinde pe care Paturca le-a inregistrat in memoria eroilor Revolutiei din 1989. Cristi Paturca lucra la un nou album, intitulat “La majorat”, pe care nu a mai apucat sa-l lanseze. Paturca are un copil de 12 de ani.

Potrivit declaratiilor unor apropiati, ultima dorinta  lui Cristi Paturca a fost ca dupa ce va muri sa fie incinerat, iar cenusa sa fie presarata in scuarul din Piata Universitatii.

Cristi Paturca - "Imnul Golanilor"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea