Muzica

#melodii #top melodii #melodii italiene #top melodii italiene

8 melodii italiene care nu trebuie sa lipseasca din playlistul tau

Muzica italiana inseamna pentru multi dintre noi dragoste, poezie, pasiune si, de ce nu, un strop de mister. Astazi iti propunem o selectie a celor mai frumoase piese italiene care nu ar trebui sa lipseasca din playlistul tau.


Adriano Celentano - Azzuro

Incepem incursiunea in muzica italiana cu unul dintre cantecele de rezistenta ale lui Adriano Celentano, "Azzuro", o piese despre iubire, singuratate si vara. Melodia a fost lansata de Celentano in 1968.


Toto Cutugno - L'Italiano

Din repertoriul lui Toto Cutugno, artistul care in anii '90 a cantat pe scena Cerbului de Aur "Ciobanas cu 300 de oi", am ales "L'Italiano", una dintre cele mai cunoscute piese italiene din anii '80.


Ricchi e Poweri - Sara Perche Ti Amo

Tot din aceeasi perioada provine si "Sara Perche Ti Amo" a celor de la Ricchi e Poweri, trupa care poate fi urmarita live in data de 26 februarie 2013, pe scena Salii Palatului.


Al Bano & Romina Power - Felicita

Din repertoriul indragitului duo Al Bano & Romina Power am ales "Felicita", compozitia cu care artistii au obtinut locul doi la editia din 1982 a Festivalului de la Sanremo.


Gianna Nannini - Bello e Impossibile

Dintr-un playlist cu cele mai bune piese intepretate in limba italiana nu are cum sa lipseasca tocmai "Bello e Impossibile", melodia pe care Gianna Nannini a lansat-o in anul 1986.


Eros Ramazzotti - Cose Della Vitta

Facem un salt in timp tocmai in 1993, anul in care Eros Ramazzotti cucerea topurile cu single-ul "Cose Della Vita". Piesa a fost reinregistrata patru ani mai tarziu in duet cu Tina Turner.


Laura Pausini - Strani Amori

"Strani amori" este poate cea mai cunoscuta piesa din repertoriul Laurei Pausini. La Festivalul Sanremo 1994 melodia s-a clasat pe cea de-a treia pozitie.


Alessandro Safina - Luna

Lista celor mai indragite piese italiene pe care le poti include in playlistul tau este completata cu "Luna" (1999), marele hit al lui Alessandro Safina, artistul care a avut ocazia sa concerteze de cateva ori si in Romania. "Luna" a fost utilizata ca tema muzicala principala a serialului TV "Clona".


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea