Muzica

#dragobete #melodii dragoste #top muzical #declaratii de dragoste #cantec de dragoste

7 melodii de dragoste pe care le poti asculta de Dragobete

Dragobetele, varianta autohtona a deja celebrului Valentine's Day, castiga din ce in ce mai mult teren.

Este cazul ca si mp3 player-ul tau sa fie pregatit pentru aceasta sarbatoare. Iata cateva piese de dragoste romanesti care nu ar trebui sa lipseasca in playlist-ul tau de Dragobete:

Conexiuni - Tu

Este cel mai bun exemplu de melodie pe care o stii, o canti si totusi nu ai retinut numele trupei care o interpreteaza. Desi de la infiintarea trupei s-au scurs trei decenii, perioada in care au Conexiuni a lansat mai multe materiale discografice, niciuna dintre piese nu a reusit sa egaleze succesul obtinut cu balada "Tu".

Taxi –

Trupa Taxi are cel putin trei atuuri: versuri inteligente, umor si videoclipuri cu vedete. Densitatea de vedete pe metru patrat este mare si in clipul care ilustreaza " Cele doua cuvinte ": Dan Bittman, Catalin Maruta, Horia Brenciu, Cabral, Smiley etc.

Mircea Vintila - Miruna

Miruna din piesa lui Mircea Vintila chiar a existat in realitate. A fost femeia pe care au iubit-o si Vintila, si Alexandru Andries , colegul sau de breasla.

Holograf - Ochii tai

Piesa se numea initial "In loc de bun ramas" si beneficia de o orchestratie ceva mai elaborata decat cea pe care o stim cu totii. In anul 1996, cand Holograf a lansat primul sau album unplugged, melodia a primit haine noi si a fost boteazata mai simplu, "Ochii tai".

Mircea Baniciu - Esarfa in dar

"Esarfa in dar" este una dintre piesele cele mai cerute din concertele lui Mircea Baniciu, fiind cantata de folkist atat pe cont propriu, cat si alaturi de Pasarea Colibri .

Iris - Baby

Desi titlul te duce duce cu gandul la o compozitie in limba lui Shakespeare, "Baby" este o melodie 100% romaneasca. Piesa figureaza pe albumul "Luna plina", discul cu care Iris se reinventa in 1996.

Compact - Fata din vis

"Fata din vis" intra in categoria pieselor care au trecut cu bine de testul timpului. Anii au trecut, trupa Compact a imbatranit si nu mai este pe val, insa "Fata din vis" a fost si va ramane la fel de indragita.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea