Muzica

#james bond #david bowie

7 lucruri pe care nu le stiai despre David Bowie

David Bowie , una dintre cele mai importante figuri din muzica ultimelor patru decenii, a implinit recent varsta de 65 de ani.


Stiai care este numele de buletin al lui Bowie? Sau care este secretul ochiului sau stang? Vei avea ocazia sa descoperi mai jos raspunsurile la aceste intrebari plus multe curiozitati despre acest muzician de marca.

1. Pe langa impresionanta cariera muzicala, David Bowie si-a incercat norocul si in lumea filmului, cea mai importanta aparitie fiind cea din "The Man Who Fell to Earth" (1976), capodopera S.F. regizata de cineastul Nicolas Roeg .

2. Numele adevarat al cantaretului britanic este David Robert Jones. Primele inregistrari le-a facut sub numele de Davy Jones, insa a renuntat rapid la acest nume, deoarece risca sa fie confundat cu Davy Jones, solistul trupei The Monkees .

3. Albumele lui David Bowie s-au vandut in peste 130 de milioane de exemplare.

4. David Bowie a fost la un pas de a fi distribuit intr-un film din seria "James Bond". Filmul respectiv se numea "A View to a Kill", iar Bowie trebuia sa interpreteze personajul negativ Max Zorin. A refuzat insa rolul, care in cele din urma i-a revenit lui Christopher Walken .

5. "The Man Who Sold the World", piesa devenita populara in interpretarea celor de la Nirvana, este de fapt un cover dupa o compozitie imprimata de Bowie in 1970.

6. Ochii lui David Bowie au aceeasi culoare, desi ani la rand s-a crezut exact contrariul. In 1962, artistul s-a batut cu George Underwood, unul dintre prietenii sai. In urma incaierarii, Bowie s-a ales cu un pumn in fata si a fost la un pas de a nu mai vedea cu ochiul stang. Bowie a suferit mai multe operatii, care din pacate au avut si consecinte mai putin placute. Pupila ochiului stang este dilatata in permanenta, dand impresia ca starul are ochii de culoare diferita.

7. David Bowie a fost casatorit de doua ori: cu modelul american Angela Barnett, respectiv manechinul somalez Iman. Artistul are doi copii: un baiat (nimeni altul decat apreciatul regizor Duncan Jones ) si o fetita (Alexandria Zahra Jones - 11 ani).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea