Muzica

#oscar #eminem #celine dion #melodii #cel mai bun cantec

6 piese faimoase care au castigat premiul Oscar

Istoria de peste opt decenii a Oscarurilor, cele mai importante premii din lumea cinematografiei, este plina de momente emotionante in ceea ce priveste decernarea trofeului categoriei "Cel mai bun cantec". Soarta a facut ca piese interpretate de Jon Bon Jovi, Whitney Houston, Janet Jackson sau Bryan Adams sa rateze Oscarul, lasand loc unor compozitii ale unor artisti la fel de valorosi.

Iata cateva dintre cele mai cunoscute piese care au reusit sa cucereasca acest premiu de-a lungul timpului.

Bing Crosby - White Christmas

Piesa "White Christmas", devenita intre timp un cantec clasic de Craciun, figureaza pe coloana sonora a peliculei "Holliday Inn". Piesa interpretata de Bing Crosby a fost recompensata cu un Oscar la gala din 1943.

Nat King Cole - Mona Lisa

"Mona Lisa" este melodia cu care marele Nat King Cole a stationat timp de opt saptamani pe cea mai inalta pozitie a topului Billboard. Melodia, care a fost inclusa pe coloana sonora a dramei "Captain Carey, U.S.A.", a castigat Oscarul in 1951.

Stevie Wonder - I Just Called To Say I Love You

Facem un salt in timp si ajungem tocmai in 1985, anul in care Stevie Wonder cucerea Oscarul cu cel mai mare succes comercial din cariera sa, "I Just Called To Say I Love You". Melodia a fost inclusa pe soundrack-ul mai putin cunoscutului film "The Woman in Red".

Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia

"Streets of Philadelphia" este tema muzicala principala a lungmetrajului "Philadelphia", unul dintre primele filme care trateaza cu seriozitate teribila maladie SIDA. Melodia s-a impus la gala Oscar din 1995, reusind sa "ia fata" lui Janet Jackson care intrase in competitie cu "Again", de pe coloana sonora a lui "Poetic Justice".

Celine Dion - My Heart Will Go On

In 1998, James Cameron si al sau "Titanic" reuseau performanta de a castiga nu mai putin de 11 trofee Oscar. Unul dintre ele a revenit hitului interpretata de Celine Dion.

Eminem - Lose Yourself

La gala Oscar din 2003 asistam la o premiera la decernarea premiului categoriei "Cel mai bun cantec". "Lose Yourself", de pe coloana sonora a peliculei "8 Mile", devine prima melodie rap care reuseste sa castige premiul Oscar.



Sursa foto: inquirer.net

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea