Muzica

#rock'n'roll #muzica petrecere #melodii rock'n'roll

5 piese rock'n'roll care nu trebuie sa lipseasca din playlistul unei petreceri

O petrecere reusita presupune o sonorizare decenta, invitati cu chef de dans si un playlist antrenant. Din playlistul unei petreceri nu are cum sa lipseasca rock'n'roll-ul, un gen muzical dansat in egala masura de adolescenti, dar si de persoanele mai in varsta.

Iata cateva dintre piesele considerate clasice pentru acest gen muzical.

1 Chuck Berry - Johnny B. Good

"Johnny B. Good" este una dintre piesele de rezistenta ale lui Chuck Berry. Melodia a fost compusa de Berry in 1955 si a fost lansata trei ani mai tarziu. Cantecul a ajuns pana locul doi in topul Billboard.

De-a lungul timpului, piesa a fost preluata de mai multi artisti de seama: John Lennon, Elton John, Jimi Hendrix, Santana etc.



2 Jerry Lee Lewis - Great Balls of Fire

Un alt clasic al genului este "Great Balls of Fire", o piesa pe care Jerry Lee Lewis a interpretat-o in 1957 in filmul "Jamboree". In aceeasi pelicula mai apar si alte legende ale rock'n'roll-ului (Carl Perkins, Fats Domino, Buddy Knox).



3 Little Richard - Tutti Frutti

"Tutti Frutti" a fost compusa si inregistrata in 1955, fiind considerata de multi piesa care marcheaza nasterea rock 'n' roll-ului. In aprilie 2012, prestigioasa revista americana Rolling Stone scria ca "Tutti Frutti" continua sa fie melodia cu cele mai inspirate versuri din istoria rock-ului.



4 Elvis Presley - Jailhouse Rock

"Warden threw a party in the county jail" este versul cu care Elvis Presley ii invita pe oameni la dans in anul 1957. Piesa a fost lansata simultan cu filmul omonim, cel de-al treilea din cariera lui Elvis. "Jailhouse Rock" a stationat timp de sapte saptamani pe cea mai inalta pozitie a clasamentului american.



5 Carl Perkins - Blue Suede Shoes

"Blue Suede Shoes", cea mai reprezentativa compozitie din repertoriul lui Carl Perkins, este o combinatie inspirata de rock'n'roll, blues, country si pop. Melodia a fost preluata cu succes si de alti 'grei' ai muzicii: Elvis Presley, Eddie Cochran, Johnny Cash, Beatles, Bruce Springsteen, Mary J. Blige.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea