Muzica

#2008 #toamna #albume #queen #pussycat dolls #ne-yo #metallica #ll cool j #r&b #hi-hop #rock #pop

5 albume de ascultat in aceasta toamna


Toamna se numara bobocii, dar si aparitiile discografice. Este anotimpul preferat de multi artisti pentru a-si etala noile creatii. Din multitudinea de albume recent lansate am ales 5 care mi-au atras atentia si care iti vor trezi cu siguranta interesul.

Ne-Yo, un gentleman al R&B-ului

Prima recomandare vine din zona R&B. Ne-Yo este unul dintre cei mai talentati artisti din acest sector muzical. Artistul a lansat pe 16 septembrie cel de-al 3-lea album din cariera, un material care a fost intampinat cu recenzii pozitive din partea unor publicatii prestigioase precum Rolling Stone sau The Guardian.

Year of the GentlemanIntitulat “The Year of Gentleman”, materialul contine 12 piese care cu siguranta iti vor deschide pofta de dans.

Albumul include si melodia “Single”, o colaborarea inedita cu trupa New Kids On The Block. Inca de la lansare “The Year of Gentleman” a atacat pozitiile fruntase din topuri.

A debutat pe locul 2 in topul Billboard 200, cu 250000 de copii vandute. Albumul a prins bine si in Marea Britanie, intrand direct pe locul 2 in topul albumelor.

Hip-hop ca pe vremuri

Iubitorii hip-hop-ului american au de ce sa se bucure. LL Cool J, unul dintre veteranii scenei hip-hop, se intoarce cu un nou album.

Exit 13“Exit 13” este cel de-al 13 album al rapperului si a fost deja lansat pe piata, pe data de 9 septembrie.

“Exit 13” insumeaza nu mai putin de 19 piese despre viata, iubire si relatii. De acest material au fost deja lansate 3 single-uri: “Rocking with the G.O.A.T.”,”Baby” si “Feel My Heart Beat”.

Printre artistii care i-au dat lui LL Cool J o mana de ajutor se numara deja celebrul 50 Cent, Wyclef Jean ( ex. Fugees) sau Richie Sambora ( chitaristul trupei Bon Jovi).

“Pisicutele” revin cu cel de-al 2-lea material

In aceasta toamna au revenit cu un nou material si fetele de la Pussycat Dolls. Lansat la 2 ani diferenta de multi-premiatul “PCD”, “ Doll Domination ” se anunta inca de la inceput a fi un album care va face cariera in topuri.

Doll DominationLa productia acestui album au avut o importanta contributie numele notorii precum Timbaland si Dr. Dre. Single-ul de debut “When I Grow Up” se afla deja in fruntea topurilor, intrand direct pe locul 9 in Billboard si ocupand pozitia a 2-a in Australia.

La filmarile videoclipului acestui single a participat si Britney Spears, avand o scurta aparitie in rolul unei blonde sexy.

Din pacate, scena in care apare Britney a fost taiata la montaj, neregasindu-se in varianta finala a clipului.

Queen continua fara Freddie Mercury

Surpriza toamnei vine din partea legendarului grup Queen. Membrii trupei au avut puterea sa treaca peste disparitia lui Freddie Mercury si isi incearca norocul cu un nou album intitulat “Cosmos Rocks”.

Cosmos Rocks“Cosmos Rocks” a fost lansat in Europa pe 15 septembrie, in State fiind programat sa apara pe 28 octombrie.

Dificila misiune de a suplini lipsa lui Freddie ii revine lui Paul Rodgers , o alta voce de aur a rock-ului, personaj care si-a pus amprenta asupra grupurilor Free si Bad Company.

“Cosmos Rocks” este primul album Queen din ultimii 13 ani, si totodata, primul material imprimat de trupa fara Freddie Mercury. Ramane sa decizi singur daca Queen mai are farmec si cu Paul Rodgers la voce.

Metal de la Metallica


Ultima recomandare la care m-am oprit este “ Death Magnetic ”, cea mai recenta realizare a rockerilor de la Metallica.

“Death Magnetic” a aparut pe 15 septembrie si este una dintre cele mai mediatizate aparitii discografice ale anului.

Death MagneticAsteptat de aproape 5 ani, “Death Magnetic” readuce sonoritatile thrash metal din perioada de aur a grupului.

Albumul a intrat direct pe locul 1 in topul Billboard 200, vanzand in primele 3 zile de la lansare 490.000 de unitati.

Este cel de-al 5-lea album consecutiv Metallica care debuteaza pe cea mai inalta pozitie din clasament.

Astfel grupul a spulberat recordurile stabilite de Beatles, U2 si The Dave Mathews Band.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea