Muzica

#videoclipuri #regizori #regizori celebri

4 regizori celebri din spatele unor clipuri legendare

De multe ori, in spatele unor videoclipuri faimoase stau regizori a caror identitate ramane un mister. Astazi ne-am propus sa-i prezentam pe cei mai importanti regizori fara de care nu am fi avut videoclipuri ca "Thriller", "Freedom '90" sau "Express Yourself".


John Landis


Pentru ca tot am pomenit de "Thriller", trebuie sa va spunem ca videoclipul care a devenit un reper important in istoria muzicii a fost regizat de John Landis. Chiar daca si-a inceput activitatea in anii '70, Landis a devenit celebru abia in 1981 gratie lui "An American Werewolf in London", film devenit un clasic al genului horror. Ulterior, cineastul a mai regizat comedii ("Oscar"), musicaluri ("The Blues Brothers") si pelicule de actiune ("Beverly Hills Cop 3").

In ceea ce priveste implicarea sa in lumea muzicii, John Landis a mai avut ocazia sa lucreze cu Michael Jackson la clipul "Black or White", dar si cu faimosul bluesman B.B. King la documentarul "Into the Night".


David Fincher


Palmaresul lui in materie de videoclipuri muzicale este unul impresionant. Fincher a regizat clipuri pentru Madonna ("Express Yourself", "Vogue"), Rolling Stones ("Love is Strong"), Sting ("Englishman in New York"), Paula Abdul ("Straight Up"), George Michael ("Freedom '90").

In plan cinematografic, David Fincher s-a remarcat prin thrillerele intunecate ("Alien 3", "Se7en", "Zodiac") si dramele impresionante ("Fight Club", "The Social Network").


Mark Romanek


Mark Romanek este cel care a semnat regia unor videoclipuri difuzate in heavy rotation in anii '90: "Free Your Mind" - En Vogue (1992), "Are You Gonna Go My Way?" - Lenny Kravitz (1993), "Scream" - Michael Jackson (1996), "Got Til It's Gone" - Janet Jackson (1998), "Rain" - Madonna (1991).

In lumea celei de-a saptea arte, Romanek s-a remarcat datorita peliculelor "One Hour Photo" (2002) si "Never Let Me Go" (2010).


Martin Scorsese


Martin Scorsese, regizor care a scris istorie cu "Taxi Driver", "Raging Bull" si "Goodfellas", a reusit sa faca senzatie si in lumea muzicii. In 1987 a regizat epicul clip "Bad" al lui Michael Jackson. In 2008, Scorsese a semnat regia lui "Shine a Light", un documentar dedicat legendarilor Rolling Stones.

Sursa foto: thefilmstage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea