Muzica

# documentare #documentare muzicale #documentare muzicale 2013

4 documentare muzicale care nu trebuie ratate in 2013

Pasiunea melomanilor pentru trupe si artisti de calibru international este intotdeauna alimentata de scurtmetrajele care prezinta fapte interesante, noi sau vechi in domeniul muzicii. Anul 2013 se anunta a fi o perioada prolifica lansarii de noi documentare interesante despre muzica. Iata o lista cu cele mai asteptate documentare despre muzica in 2013, pe care iti recomandam sa nu le ratezi!


1. Beware of Mr Baker

Filmul urmareste evolutia legendarului baterist Ginger Baker, incepand din zilele adolescentine, trecand prin clasicele formatii din care a facut parte in anii '60, Cream si Blind Faith, si pana in anii '90 cand canta alaturi de Masters of Reality. Precum copiii sai sau fostele sotii si sora, la fel si colaboratorii lui Baker, Eric Clapton, Jack Bruce, Steve Winwood, Charlie Watts, Stewart Copeland si Johnny "Rotten" Lydon au avut o influenta foarte mare in cariera muzicianului.


2. Pussy Riot: A Punk Prayer

Celebrele activiste rusoaice Pussy Riot au ajuns subiect de film. In ianuarie anul acesta, filmul a fost prezentat in cadrul Sundance Film, cel mai mare festival independent din lume. Documentarul, produs de Mike Lerner si Maxim Pozdorovkin, vorbeste despre curajul tinerelor rusoaice de a lupta impotriva lui Vladimir Putin. De altfel, trei dintre ele au fost condamnate anul trecut la doi ani de inchisoare.


3. Danny Says

Un documentar despre viata si trecutul lui Danny Fields, o figura remarcabila in cultura muzicala de la sfarsitul secolului XX. Acesta a fost managerul formatiei Ramones, formatie care i-a dedicat si un cantec numit "Dannny Says", cantec care a fost preluat ca nume al filmului. Fields a lucrat pentru The Doors, Cream, Lou Reed, Nico, Judy Collins si a impresariat multi artisti cunoscuti, ca The Stooges, the MC5 sau the Ramones.


4. The Resurrection of Victor Jara

Un nou documentar despre viata si mostenirea artistica lasata de legenda muzicii folk Victor Jara. Supranumit Bob Dylon al Americii de Sud, Victor Jara este urmarit prin intermediul acestui documentar de pe vremea cand era director de teatru, pana in anii cand s-a ocupat de muzica. Nu este uitata nici moartea sa brutala, din 1973, in timpul regimului militar fascist din Chile, condus de Augusto Pinochet.





Sursa foto: theatlantic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea