Muzica

#elvis #elvis presley #muzica #the beatles #bob dylan # curiozitati muzica

18 curiozitati din si despre muzica

Stiai ca in fiecare an se downloadeaza ilegal 40 de miliarde de cantece sau ca Elvis colectiona insigne de politie, ori ca Duran Duran si-a luat numele dupa un profesor nebun dintr-un film? Citieste mai jos 18 curiozitati despre cantareti, formatii, albume si muzica in general, realizate de didyouknow.org.


1. Pentru a castiga un disc de aur, un album trebuie sa vanda 100.000 de copii in Marea Britanie si 500.000 in Statele Unite ale Americii.

2. Muzica s-a auzit prima data la telefon in 1876, in anul in care telefonul a fost inventat.

3. Compact Discul a fost inventat de companiile Phillips si Sony in 1980.

4. 40 de miliarde de cantece sunt descarcate de pe internet ilegal in fiecare an, ceea ce reprezinta 90% din muzica descarcata.

5. Castigurile muzicii pe internet sunt de 4 miliarde de dolari, insa pierderile sunt de 40 de miliarde de dolari din cauza piratarii online.

6. Numarul de albume vandute pe CD este aproximativ egal cu numarul de CD-uri goale vandute.

7. Celebra expresie de la sfarsitul concertelor lui Elvis Presley - "Ladies and Gentleman, Elvis has left the building" a fost spusa prima data in 1954 de Al Dvorin, la un concert in Minneapolis.

8. Elvis colectiona insigne de politie din aproape orice oras unde canta.

9. Duran Duran si-au luat numele dupa un personaj din cinematografie, un savant nebun, din filmul Barbarella.

10. Prima aparitie pe scena a lui Bob Dylan a fost in deschiderea concertului lui John Lee Hooker in New York in anul 1961.

11. Kenneth Edmonds a capatat porecla "Babyface" de la chitaristul de funk Bootsy Collins.

12. Cea mai mare discoteca inregistrata in Cartea Recordurilor a fost cea de la Buffalo Convention Centre, New York, in 1979 cand au dansat 13.000 de oameni pe acelasi ring.

13. The Beatles a vandut cele mai multe albume in USA - 106 milioane, urmati de Garth Brooks - 92 de milioane, Led Zeppelin - 83 de milioane si Elvis Presley - 77 milioane.

14. Inregistrarea LP-ului (melodia lunga) a fost inventata in 1948 de Paul Goldmark.

15. Cel mai lung LP care a ajuns numarul 1 in clasamentul Billboard a fost hitul lui Meatloaf "I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)".

16. La primele premii Grammy, in 1954, Domenico Modugno i-a batut pe favoritii Frank Sinatra si Peggy Lee la categoria "Melodia Anului" cu "Volare".

17. Primul videoclip pop a fost "Bohemian Rhapsody", lansat de Queen in 1975.

18. Cel mai vandut single din toate timpurile este melodia "Candle in the Wind '97" lui Elton John - 33 de milioane de copii.

Sursa foto: johnrieber.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea