Muzica

#curiozitati #cantaret #bob marley

11 lucruri inedite despre Bob Marley

Stii cati copii a avut Bob Marley? Sau ca artistul a fost la un pas de a fi asasinat? Te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza mai multe lucruri inedite despre acest cantaret-simbol pentru muzica reggae, de la a carui nastere se implinesc 68 de ani pe 6 februarie 2013.

1. Numele adevarat al muzicanului este Nesta Robert Marley.

2. Bob Marley a fost fiul Cedellei Booker (o femeie de culoare) si al capitanului Norval Marley, un ofiter britanic alb detasat in Jamaica.

3. Desi a fost crescut in spiritul catolic, Marley a ales sa se converteasca la rastafarianism in anii '60, atunci cand a scapat de influenta mamei sale.

4. Cantaretul a declarat intr-un interviu ca este adept al fumatului de "iarba". "Fumatul ierbii inseamna libertate. Daca vrei sa fii liber, fumeaza iarba", sustinea Marley. Intrebat cum te poate ajuta sa devii liber, Marley a ras, preferand sa raspunda sec: "Incearca-l".

5. Trenchtown, cartierul in care a locuit la un moment dat Bob Marley, este mentionat in cateva dintre cantecele sale, inclusiv in celebrul "No Woman, No Cry" ("Said I remember when we used to sit/In the government yard in Trenchtown").

6. Dupa ce s-a casatorita cu Rita, iubita lui, s-a mutat pentru scurt timp in Statele Unite, lucrand la uzinele Chrysler si la un laborator DuPont sub numele Donald Marley.

7. Conform site-ul oficial al artistului, Marley este tatal a 11 copii: Sharon, Cedella, David "Ziggy", Stephen, Robert "Robbie", Rohan, Karen, Stephanie, Julian, Ky-Mani si Damian. Sunt sanse insa ca numarul acesta sa fie mult mai mare, artistul "bifand" de-a lungul vietii numeroase aventuri extraconjugale.

8. Cantaretul reggae preferat al lui Bob Marley a fost Bunny Wailer, cel alaturi de care a cantat in formatia The Wailers.

9. Bob Marley a fost tinta unei tentative de asasinat cu doua zile inainte de a participa la un concert gratuit organizat de premierul jamaican Michael Manley. Atacul a avut loc in locuinta lui Marley, iar artistul s-a ales cu rani usoare in zona pieptului si la mana.

10. Si pentru ca am mentionat mai sus numele The Wailers, un alt lucru mai putin cunoscut este faptul ca trupa a fost eliminata dintr-un turneu. Motivul invocat: era mult mai populara decat artistul in deschiderea caruia trebuia sa sa cante.

11. Ultimele cuvinte pe care Bob Marley le-a rostit inainte de a muri rapus de cancer au fost adresate fiului sau, Ziggy. "Banii nu pot cumpara viata", i-a transmis acestuia.

Sursa foto: loughboroughecho.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea