Muzica

#orient express #sergiu nicolaescu #steaua bucuresti #trupa holograf #mihai pocorschi

10 lucruri pe care nu le stiai despre Holograf

Holograf intra in categoria putinelor trupe vechi care au reusit sa depaseasca cu brio proba timpului. Trupa a stiut sa se adapteze din mers la noile curente muzicale si a reusit sa-si faca fani si in randul tinerilor.



Iata 10 dintre lucrurile mai putin cunoscute despre trupa de la a carei infiintare au trecut aproape 33 de ani:

1 Holograf a lansat la un moment dat un album in limba engleza, material intitulat "World Full of Lies". Discul a fost imprimat in 1990 in Marea Britanie si continea, printre altele, si variantele in engleza ale deja cunoscutelor "Umbre pe cer" si "Oriunde te vei afla".

2 Melodia "Fara Ea" a fost inclusa pe coloana sonora a filmului "Orient Express" (2004), in regia lui Sergiu Nicolaescu , pelicula in care a fost distribuit si Dan Bittman.

3 Holograf a colaborat la un moment dat cu rapperul K-Gula. Piesa pe care se poate auzi atat vocea lui Dan Bittman, cat si cea a fostului membru al trupei R.A.C.L.A. se numeste "Daca pot sa zambesc".

4 In 1994, Dan Bittman a reprezentat Romania la Eurovision cu melodia "Dincolo de nori". Ulterior, piesa a fost inclusa pe albumul "Supersonic", lansat de Holograf in 1998.

5 Cea mai amuzanta coperta a unui Holograf este "Stai in poala mea". Imaginea care apare pe discul lansat in 1995 ii infatiseaza pe cei cinci Holograf-i goi tinand in poala cate un iepuras alb.

6 Holograf a compus o opera rock de 20 de minute, intitulata "Stratosfera amara". Se intampla in perioada in care in trupa activa Mihai Pocorschi .

7 Inaintea de veni la Holograf, Dan Bittman a avut ocazia sa cante si in alte trupe: Blitz, Domino si...Iris.

8 Singurul album Holograf pe care nu se aude vocea lui Bittman este "Holograf 1" (1983). Discul a fost imprimat cu nimeni altul decat Gabriel Cotabita.

9 Timp de un sezon, Edi Petrosel, tobosarul Holograf, a fost sponsorul sponsorul clubului de baschet CSA Steaua Bucuresti.

10 Dan Bittman si-a sustinut lucrarea de licenta indrumat si asistat de Calin Popescu Tariceanu , cel care va ajunge dupa 1989 unul dintre cei mai importanti oameni politici din Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea