Muzica

#exit fest #glastonbury #roskilde #creamfields #sziget #festival #alte-genuri #rock #pop #dance #electro

10 festivaluri la care trebuie sa mergi in aceasta vara (II)

Daca in prima parte v-am prezentat oferta de festivaluri autohtone demne de luat in seama in aceasta vara, in cele ce urmeaza ne vom concentra atentia si asupra unor manifestari de gen de peste hotare.
 
Spre deosebire de manifestarile autohtone, la festivalurile de pe-afara trebuie sa te inarmezi cu ceva mai multi bani. Evident ai de parcurs o distanta mult mai mare, iar cheltuielile de transport reprezinta o buna parte din buget. Ajuns la fata locului constati ca nu poti supravietui doar cu conservele cu care ai plecat de-acasa, asa ca mai dai bani si pe alimente. In plus, trebuie sa fii prevazator si sa-ti iei bani si pentru alte cheltuieli neprevazute: suveniruri, tricouri, sepci, etc.
 
Sziget Festival
 
Sziget
Festivalul Sziget este un festival muzical si cultural, ce se desfasoara anual in luna august, la Budapesta pe insula Obuda. Inceput ca un festival studentesc, in 1993, a evoluat de la an la an si a devenit ceea ce este astazi: unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, avand peste 350 000 de spectatori si 1000 de artisti in fiecare an. In maghiara, „sziget”, pronuntat „sighet”, inseamna „insula”.
 
Pe insula sunt prezente nenumarate scene, dedicate diverselor stiluri muzicale si activitatilor culturale. Dintre scenele muzicale, cele mai importante sunt: Scena Principala, Scena "World Music", Scena A38-WAN2, Scena Rock si Party Arena. Pe langa muzica, se desfasoara si multe alte evenimente culturale sau sportive: cinema, teatru, dans sau bungee jumping.
 
Editia din acest an a Sziget-ului are loc in perioada 12-17 august si propune nume precum: The ProdigyFatboy Slim, Pendulum, Klaxons, Bloc Party, The Ting Tings, Ska-PArmin Van Buuren, The Offspring si altii.

Pentru mai multe detalii intra pe site-ul oficial al festivalului: //www.szigetfestival.ro/

Exit Fest

Exit Fest
Inceput in 2000 ca un protest al studentilor impotriva lui Slobodan Milosevic, festivalul sarbesc a capatat in cativa ani de zile notorietatea de care se bucura azi, adunand zeci de mii de tineri din toate colturile Europei.

Festivalul are loc anual la Novi Sad, al doilea oras ca marime din Serbia, intr-o veche fortareata. Ce ii asteapta pe cei care vor sa mearga la Exist Fest? 20 de scene, cazare pe malul Dunarii, muzica buna si distractie cat incape.

Exit Fest 2009 va avea loc in perioada 9-12 iulie, printre atractiile editiei din acest an numarandu-se: The ProdigyManic Street Preachers, Patti Smith, KornKraftwerk, Lily AllenMobyArctic Monkeys, Madness si altii.

Pentru mai multe detalii intra pe site-ul oficial al festivalului: //www.exitfest.org/

Creamfields

Creamfields este singurul festival de muzica dance si muzica electronica in aer liber care se bucura de succes in 13 tari de pe trei continente. Acesta se desfasoara intr-o singura zi si dureaza aproximativ 16 ore, fiind practic un maraton al celor mai in voga trupe si DJ-i ai momentului. Prima editie Creamfields a avut loc in Marea Britanie, in 1998, la Winchester (la Matterly Bowl au participat 25.000 de spectatori), apoi la Liverpool (1999 - 2005) si mai apoi la Daresbury  in comitatul Cheshire. 

Creamfields
Creamfields s-a impus ca cel mai important festival dance si continua sa se afle in top-ul primelor 5 festivaluri din Marea Britanie alaturi de Glastonbury, V si Reading. Din 2001 Creamfields a devenit un festival de talie si notorietate mondiala, bucurandu-se de un succes imens in Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Spania, Portugalia, Cehia, Polonia, Rusia, Turcia, Mexic, Argentina, Brazilia si Chile. In iunie 2000 s-a lansat Creamfields Irlanda si Creamfields Belgia, urmand la scurt timp si Creamfields Argentina care devine cel mai mare eveniment “One Day” din America de Sud, atragand peste 60.000 de spectatori in fiecare an. 

In 2008 a avut loc si o editie romaneasca a festivalului Creamfields. David Guetta, Ferry Corsten, Danny Howells, Mauro Picotto, David Morales, Darren Emerson, Marco V, Christopher Lawrence, Markus Schulz, Shlomi Aber, Robbie Rivera au mixat pe plaja ADRAS din Statiunea Saturn.

In 2009 Creamfields, in varianta sa britanica,  va avea loc in perioada 29-30 august 2009 la Daresbury cu un line-up ce ii numara pe: DJ TiestoPaul Van Dyk, John Digweed, David Guetta, James Zabiella, Hernan Cattaneo, Basement Jaxx, Laurent Garnier.

In acest an fanii muzicii electronice vor avea parte si de alte Creamfields-uri. Astfel, se va organiza Creamfields si in Argentina, Portugalia, Romania, Brazilia, Cehia, Spania, Mexic, Rusia, Malta si Ucraina.

Pentru mai multe detalii intra pe site-ul oficial al festivalului: //Creamfieldsfestival.co.uk/

Glastonbury Festival

Glastonbury Festival
Cand spui Glastonbury spui unul dintre cele mai longevive festivaluri de pe planeta. Este considerat cel mai mare festival “pe iarba” din lume. De-a lungul timpului s-a transformat intr-o megapetrecere care contine cate ceva pentru fiecare: muzica, teatru, circ.

Festivalul Glastonbury (Marea Britanie) dateaza de pe vremea cand T. Rex era cap de afis, adica din 1970. In 2005, organizatorii au vandut toate cele 110.000 de bilete in mai putin de trei ore si jumatate.
 
Editia din acest an va avea loc in perioada 24-28 iunie 2009. Si in acest an organizatorii au promit sute de recitaluri, printre care: Neil Young, Lily Allen, Gabriella Cilmi, The Ting TingsLady GaGa, White Lies, Bruce Springsteen & The E Street Band, Kasabian, Crosby, Stills & NashFranz Ferdinand, Pendulum, Jarvis Cocker, Blur, Nick Cave and The Bad Seeds, MadnessTom Jones, Status QuoThe Prodigy.
 
Pentru mai multe detalii intra pe site-ul oficial al festivalului: www.glastonburyfestivals.co.uk.

Roskilde Festival

Roskilde Festival
Ultimul din lista recomandarilor noastre este Roskilde Festival, un festival ce se tine anual in orasul Roskilde din Danemarcam inca din 1971. Despre Roskilde Festival se spune ca ar fi primul festival de muzica din Europa. Scena acestuia a gazduit artisti ca Bob Marley, Eric Clapton si The Clash

In 2009 Roskilde Festival se da desfasura intre 2 si 5 iulie.  Printre numele confirmate pana acum se numara: Nick Cave & The Bad SeedsColdplayFaith No MoreOasis, Pet Shop Boys, Lil' Wayne, Madness, Slipknot s.a.

Pentru mai multe detalii intra pe site-ul oficial al festivalului: www.roskilde-festival.dk/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea