Malta

# oferte malta #vacanta in malta #malta

5 obiective pe care nu trebuie sa le ratezi daca mergi in Malta

Inconjurat de apele albastre ale Marii Mediterane, cu orase pitoresti asezate pe coline scaldate in soare, arhipelagul maltez este fascinant. Porturile linistite, vechile sate pescaresti si ruinele unor cladiri vechi de sute de ani sunt obiective pe care merita sa le vizitezi intr-un periplu pitoresc pe aceste meleaguri.

 

In Malta, vremea e perfecta pentru vizitat in majoritatea lunilor anului. Vara sunt chiar o multime de festivaluri si de concerte in aer liber, iar tara toata este un loc perfect pentru relaxare, cu drumetii, cu scufundari si plaja.

Si pentru ca oferte de vacanta in Malta vei gasi mereu, am realizat un top al primelor 5 obiective pe care nu ar trebui sa le ratezi daca alegi aceasta tara insulara din Europa de Sud:

Valletta, eleganta Capitala a Maltei

Un important port strategic, acest oras fortificat este Capitala Republicii Malta. Intregul oras Valletta este marturia maretiei Cavalerilor Maltezi, nobilii europeni carora le-au fost oferite Insulele Malteze de catre Regele Spaniei, in 1530. Incepe un tur al Vallettei de la Catedrala Sfantul Ioan. Aceasta biserica din secolul al XVI-lea a fost construita de mai multe ordine ale Cavalerilor provenite din diferite tari precum Franta, Spania si Italia. Vei fi surprins de interiorul acestui edificiu, cu un decor auriu, opulent. Viziteaza apoi uriasul Palat al Marilor Maestri, care a fost resedinta Cavalerilor de la Malta. Acest palat se mandreste cu picturi superbe, care spun povestea victoriilor militare ale cavalerilor. Asigura-te ca vezi si Gradinile Barracca, care ofera si o minunata priveliste asupra portului Valletta. Merita vizitat si Muzeul de Arheologie, cu artefacte vechi si de 5000 de ani.

Idilica Insula Gozo

Insula Gozo este o destinatie de neratat. Cu peisaje bucolice, cu localitati linistite si plaje frumoase, aceasta mica insula este perfecta pentru a te bucura de o vacanta relaxanta in timp ce descoperi atractiile culturale. Insula are un oras medieval fortificat, Victoria, o statiune plina de viata, Marsalforn, si cel mai important sit arheologic al Insulelor Malteze, Templele Ggantija, datand din jurul anului 3500 i.Hr. De asemenea, aici poti vedea si Fereastra de Azur, un arc natural din calcar.

Orasul Medieval Mdina

Mdina este un oras medieval, cu ziduri de aparare, situat pe varful unui deal, chiar in centrul insulei. Mdina este numit si Orasul tacerii de localnici si vizitatori, fiind un loc perfect de evadare, intr-un decor de poveste. In cetatea uriasa se intra printr-o poarta impresionanta, care iti da impresia ca te intorci inapoi in timp. Strazile pietonale, fara autoturisme si cladirile vechi, placate cu gresie sunt elementele unui décor incantator. Cel mai important obiectiv este Catedrala Sfantul Paul, o cladire baroca proiectata de arhitectul maltez Lorenzo Gafa. Sanctuarul are o cupola magnifica, coloane din marmura, detalii aurite si picturi superbe pe tavan. Catedrala poseda o pretioasa icoana a Sfintei Fecioare, din secolul al XII-lea si opere de arta celebre ale pictorului maltez Mattia Preti.

Palatul Hagia Sophia este cea mai bine pastrata cladire medievala a Mdinei. Palatul Vilhena gazduieste Muzeul de Istorie Naturala din Malta, cu o colectie remarcabila de expozitii geologice, precum si expozitii cu fosile, insecte si animale.

Laguna Albastra, o piscina naturala perfecta

Laguna Albastra ofera un peisaj fascinant de ape turcoaz cristaline si un nisip alb. Aceasta laguna da impresia unei piscine uriase, deoarece apele sale sunt calme, neavand o adancime mare. Laguna are o plaja mica, cu umbrele sezlonguri.

Daca iti place sa inoti, atunci te vei bucura de apele linistite si curate ale lagunei, care are dimensiunile a catorva piscine olimpice asezate una langa alta. De asemenea, daca esti un bun inotator poti trece de partea cealalta a golfului, unde este o mica plaja.

Pitoreasca Mellieha

Mellieha este cea mai populara destinatie a Maltei in special pentru familiile cu copii. Plaja se afla langa un drum aglomerat, ceea ce distrage putin atentia de la frumusetile naturale. Cu toate acestea, multi turisti aleg aceasta destinatie datorita plajelor largi, intinse, cu o coasta de un kilometru si jumatate de nisip alb fin. Apele putin adanci si foarte linistite sunt locul perfect pentru a lasa copiii sa inoate. Cei mici vor fi foarte bucurosi sa descopere satul lui Popeye din Mellieha.

Mellieha se afla pe o colina, oferind o priveliste perfecta asupra peisajului pastoral, cu dealuri acoperite cu vita de vie si mici ferme. Biserica Fecioarei de la Victoria, un frumos edificiu baroc din secolul al XIX-lea. Icoana Maicii Domnului de aici este purtata intr-o procesiune in fiecare an, pe 30 august, cu ocazia sarbatorii orasului Mellieha.

Solana este unul dintre cele mai bune hoteluri din Mellieha, ideal pentru cei care isi doresc o vacanta relaxanta in aceasta statiune linistita, fara cluburi si beach-baruri, insa cu restaurante, terase micute, magazine, dar mai ales cu peisaje minunate. Profita de oferte si rezerva-ti un sejur in Mellieha pentru aceasta vara, la preturi foarte bune.

Iata aici cele mai bune oferte pentru o vacanta in Malta!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea