Fotografii de la cititori

#aura soare #curcubeu soare #fotografii de la cititori

Fotografii de la cititori: “Asa ceva vezi o data in viata!”

O zi pe Prut, o experienta de neuitat.. Asa isi incepe cititioarea noastra Veronica Stoica marturisirea despre fenomenul care i-a inseninat ziua si pe care a dorit sa-l impartaseasca cititorilor Acasa.ro, caci “asa ceva vezi o data in viata”.

Pasionata de caiac, Vera, cum ii spun apropiatii, a decis sa-si petreaca ziua de sambata, 3 octombrie, in cel mai relaxant mod. Plimbarea cu barca pe Prut in cea mai frumoasa zi de octombrie a anului avea sa-i dezvaluie si cea mai frumoasa ipostaza in care poate fi zarit Soarele vreodata.

Asa cum se vede in imaginea de mai sus, surprinsa de fotograful Nicu Nadejde, soarele a fost “insotit” de un curcubeu pentru trei ore si jumatate. Astrul s-a putut observa doar dintr-un unghi de 42 de grade al privitorului.

Fenomenul le este cunoscut expertilor, iluzia optica in forma de aura putandu-se vedea doar cu ajutorul norilor Cirrus, nori formati din cristale de gheata. Atunci cand razele soarelui sunt reflectate la un anumit unghi de aceste cristale, apare curcubeul deosebit!

In popor se spune ca, dupa aparitia acestui fenomen, vremea se schimba in 48 de ore!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea