De prin lume adunate

#street delivery #festival #arta #expozitie #teatru #targ #handmade

Street Delivery in Bucuresti

In perioada 11 - 13 iunie, in Bucuresti are loc festivalul Street Delivery , care se va desfasura pe strada Arthur Verona . Demarat de ordinul arhitectilor din Romania si de Fundatia Carturesti in 2006, Street delivery isi propune sa transforme strada Arthur Verona intr-un traseu cultural-pietonal care leaga Gradina Icoanei de Gradina Cismigiu.

Timp de 3 zile, strada Arthur Verona va fi inchisa pentru masini si deschisa pentru oameni. Toate activitatile culturale desfasurate pe strada in acest interval sunt un manifest viu prin care organizatorii atrag atentia asupra orasului ca responsabilitate comuna a celor care il locuiesc si a celor care il administreaza. Street Delivery este un exercitiu alternativ de locuire a spatiului public, o platforma de promovare pentru initiative civice, sociale, culturale, artistice, definitorii pentru un Bucuresti european.

In Bucuresti, organizatorii isi propun sa determine autoritatile sa creeze un traseu cultural pietonal in zona strazii Arthur Verona, care sa se extinda treptat pentru a lega Gradina Icoanei de Cismigiu. Obiectivele planului urbanistic dezvoltat includ: largirea trotuarelor, crearea unui pasaj pietonal care sa traverseze Bulevardul Magheru si un parcaj subteran multinivelat.

Noua promenada va fi destinata in principal pietonilor si biciclistilor, urmarind sa ofere o solutie alternativa blocajelor din trafic si strazilor zgomotoase din aceasta zona. Promenada va avea o dimensiune utilitara, dar mai ales una culturala. Ceea ce inseamna ca trecatorii se vor putea plimba bucurandu-se de oras, vor putea zabovi pe terasa unei cafenele. Vor putea participa la spectacole de strada, sau admira monumente de for public, cladiri uitate din patrimoniul arhitectural national.

Street Delivery reinventeaza si intareste rolul structural pe care spatiul public l-a jucat in toate orasele europene, incurajeaza gradarea complexa intre spatiul public si privat, propune un mediu urban care sa inspire viata de zi cu zi si converteste peisajul dezolant in spatiu viu.

La festivalul Street Delivery au loc numeroase evenimente culturale, de la proiecte de arhitectura, muzica, film, teatru, performance, expozitii, workshop-uri pana la evenimente dedicate copiilor. La Street Delivery vei avea parte de concerte, targuri de handmade si mutle alte evenimente pentru "pietoni".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea