De prin lume adunate

#zilele bucurestiului 2010 #gradina #parc

Gradini nomade in Bucuresti

In cadrul Zilelor Bucurestiului, Ambasada Frantei si Institutul Francez isi propun mai multe interventii simbolice in spatiul din inima capitalei. Bucurestenii sunt astfel invitati la o plimbare nomada din gradina in gradina, de pe bulevardul Dacia pana la Gara de Nord .

Proiectul cuprinde instalatii efemere in 6 puncte centrale ale capitalei: Dacia 77, Piata Arthur Verona , spatiul din fata Ateneului, Piata Universitatii , Piata Roma si Gara de Nord. Proiectul propune o privire noua asupra peisajelor urbane obisnuite si reinterpreteaza ideea de gradina. Un tunel verde va petrece calatorii din Gara de Nord, iar in Piata Roma va fi infiintata temporar Agora Verde, forum strajuit de copaci robusti.

19 septembrie este si Ziua Europeana a Patrimoniului, iar initiativa Ambasadei Frantei si a Institutului Francez din Bucuresti subliniaza astfel apartenenta parcurilor si a gradinilor, in aceeasi masura cu arhitectura, la patrimoniul capitalei romane.

 

Pasaje si Gradini urbane

 

Pentru un oras modern precum Bucurestiul, proiectul Gradini Nomade ridica problema noilor peisaje urbane, care sa pastreze din atributele traditionale de locuri publice si de recreere.
Proiectul Arta si Peisaj – Gradini Nomade vizeaza spatii centrale ale capitalei, pentru care propum o reinterpretare a spatiului:

 

  • Institutul Francez din Bucuresti, Dacia 77 - Gradini celulare
  • Piata Arthur Verona – Seminte nomade
  • Piata George Enescu, in fata Ateneului – Padurea de argint
  • Piata Universitatii – Pajisti inflorite
  • Piata Roma – Agora verde
  • Gara de Nord – Tunelul vegetal.

 

Autorii lucrarilor sunt inginerii peisagisti Nicolas Triboi de la atelierul Foaie Verde si Raluca Ungureanu de la Geometrik, care au colaborat cu Anne Cauquelin de la Institutul de Urbanism din Paris.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea