De prin lume adunate

#bookfest #carte #literatura #targ

Bookfest isi deschide portile in capitala

In perioada 9 - 13 iunie are loc Salonul de Carte Bookfest , in pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17 ale Complexului Expozitional Romexpo din Bucuresti.

In acest an Bookfest ofera vizitatorilor ocazia de a asista la numeroase intalniri cu autori, dezbateri, sesiuni de autografe. Programul "Spania, tara invitata", desfasurat in Pavilionul 13 va cuprinde mese rotunde la care vor participa romancieri, dramaturgi sau traducatori spanioli, alaturi de omologii lor romani. Pavilionul 16 va gazdui discutii pe subiecte actuale din industria cartii si a culturii, in general.

Astfel, in ciclul de dezbateri "Cu cartile pe masa" si in "Atelierele Bookfest" se vor reuni specialisti din toate zonele culturii scrise romanesti: autori, editori, traducatori, distribuitori, tipografi, bibliotecari, agenti literari, critici, animatori si jurnalisti in domeniul cultural, precum si alti actori cu aport important in universul cartii si al lecturii.

Editurile participante la salon vor organiza numeroase lansari de carte, astfel ca vizitatorii se pot intalni cu scriitorii preferati si pot pleca acasa cu carti ce poarta autograful acestora.

Serile vor fi animate de concerte oferite de artisti romani. Organizatorii au pregatit pe scena din Pavilionul 13 o serie de spectacole muzicale, deschise miercuri, 9 iunie, de un recital spaniol de flamenco , chitara si percutie. Ada Milea, Bogdan Burlacianu si Adrian Cristescu ii vor da viata lui Don Quijote joi, 10 iunie, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers vor incinge atmosfera vineri seara, 11 iunie, iar Maria Raducanu si invitatii sai vor in-canta sambata, 12 iunie, de "inima spaniola" si internationala.

Bookfest 2010 se deschide zilnic la ora 10:00 si se inchide miercuri 9, joi 10 si sambata 12 iunie la ora 20:00. Vineri 11 iunie orarul se prelungeste pana la 22:00, iar duminica 13 iunie Salonul de carte isi inchide portile la ora 18:00. Bookfest are loc in pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17 ale Romexpo. Accesul vizitatorilor este liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea