Evenimente

# lampinioane pe apa # lampinioane # festival lampinioane #wishfest #concerte #festival

WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apa

In Thailanda exista o traditie veche de peste sapte sute de ani – in fiecare toamna, oamenii dau drumul pe apa unor mici lampioane de hartie, inscriptionate cu dorinte si multumiri, ce urmeaza sa le duca rugamintile spre ceruri. Inca de atunci, aceasta este o ocazie de mare sarbatoare, iar lampionale au ramas astfel simbolul noilor inceputuri.

 

Pentru a trimite visurile mai departe catre univers si pentru a celebra speranta si bucuria de a trai, a aparut WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apa, care va avea loc pe 14 si 15 septembrie, pe malul lacului Floreasca din Bucuresti.

Imbinand inspiratia traditionala, de poveste, cu un concept nou de eveniment, WishFest aduce la un loc o experienta unica pentru toate varstele: lansare de lampioane personalizate pe apa, muzica live pe ponton, fructe de mare si peste, gatite cu dichis, bauturi fine, zona de relaxare cu DJ set, targ cu designeri, plimbari cu vaporasul si ateliere pentru cei mari si mici.

Muzica live pe Lacul Floreasca

Zilnic, intre 12:00 – 19:00, vor rasuna muzici funky de la Vinyl, Rum, Tapas and Wine, care aduc cel mai fain spatiu de dans si de socializare, transformand malul lacului intr-un petrecere tropicala, unde nu doar muzica se savureaza, ci si interactiunea creste nivelul de serotonina.

Sambata seara, pe scena amenajata pe lac, sunt de ascultat Dimitri’s Bats, proaspata aparitie pe scena indie romaneasca, ce promit doar rock alternativ, nu si lilieci, si Grimus, trupa cu mai bine de 12 ani de activitate si 4 albume de studio, ce au avut au concerte in deschiderea unor mari artisti internationali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby.

Iar duminica Pinholes aduc versuri intentionat melancolice si o muzica – pansament, iar FiRMA, una dintre trupele iconice ale rock-ului romanesc, la 18 ani de cand si-a facut aparitia pe piata muzicala, va lasa descantecele sa invaluie seara.

Activitati pentru toata familia

De dimineata si pana seara sunt de neratat sesiunile de live cooking cu peste si fructe de mare, pregatite in zeci de feluri de chefi renumiti iar pofticiosii se mai pot delecta si cu dulciuri si inghetata pentru toate gusturile, dar si cu cafea de specialitate si cocktailuri.

Pe lac vor fi organizate plimbari cu vaporasul iar pe mal poate fi vizitat targul cu produse pentru luat acasa (cosmetice bio, jucarii, haine si accesorii de designer) si zonele de activitati unde se vor regasi tatuajele cu henna si coditele colorate iar baloanele uriase vor face deliciul celor mici.

Pe toata durata zilei se vor putea personaliza lampioanele realizate de catre mesteri din Romania in cadrul atelierelor de creatie (pictura, scriere creativa, handmade) iar la lasarea serii, se vor lansa pe lac lampioanele personalizate, care sa trimita visurile si dorintele catre cerul de toamna.

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grija fata de mediul inconjurator si toate masurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hartie de orez si lemn) iar seara de seara, o echipa dedicata va igieniza malurile si suprafata lacului.

Detalii despre program si activitati se pot vedea pe https://wishfest.ro/ si pe FB: WishFest-Festivalul-Lampioanelor-pe-Apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea