Evenimente

# expozitia itineranta neonlitic #vernisaj expozitie #NeoNlitic #expozitie

Vernisajul expozitiei itinerante NeoNlitic, locul pe care nu terbuie sa-l ratezi

15 artisti nationali si internationali aduc la Timisoara peste 30 de lucrari de mixed media, instalatii luminoase, sculpturi din lemn, rasina, metal, picturi, obiecte din ceramica si material textil, animatie si video mapping, toate lucrarile avand ca sursa de inspiratie motivele estetice ale culturilor preistorice romanesti: Hamangia si Cucuteni.

Lucrarile vor putea fi vizitate de catre publicul timisorean in cadrul expozitiei itinerante NeoNlitic, organizata de atelierul Wood Be Nice, intre 10 – 29 mai in Timisoara, la Casa Artelor – Galeria Subterana (Strada Augustin Pacha nr. 8). Astfel, colectivul de artisti expune in al treilea oras din Romania, dupa Bucuresti (Institutul Cultural Roman) si Brasov (Visssual).

Vernisajul expozitiei va avea loc la Galeria Subterana, vineri, pe 10 mai, incepand cu orele 19.00 si va putea fi vizitata, in mod gratuit, in perioada 10 – 29 mai, de marti pana vineri, intre orele 11:00 – 19:00 si sambata, intre orele 15:00 – 19:00.

Proiectul NeoNlitic a constat in doua documentari pe teren si intalniri de lucru si 4 workshopuri destinate networkingului activ, intre creatori, artisti, arheologi, makeri si persoane implicate in industriile creative si culturale.

In cadrul NeoNlitic expun: Daniel Loagar si Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice si initiatorii proiectului) si artistii invitati: Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR).

Expozitia este curatoriata de Mihaela Ion, manager cultural cu o experienta de peste 12 ani in domeniul industriilor creative si culturale internationale, fondatoare a proiectelor Revista Atelierul si Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea