Evenimente

# jurnalism participativ #Valcea Forest Run

Valcea Forest Run, demers ce sustine jurnalismul participativ din comunitate

Asociatia Informala a Vocilor pentru Incluziune (AIVI) se pune in miscare in pas alert la Valcea Forest Run 2021 intre 23 - 24 octombrie. Evenimentul este secondat de o campanie de strangere de fonduri, care a inceput pe 13 septembrie iar prin acestea organizatorii isi propun sa stranga suma de 8000 de lei pentru a finanta organizarea unei scoli de iarna de jurnalism participativ in judetul Valcea - un demers prin care vor sustine dezvoltarea comunitara si vizibilitatea exemplelor pozitive, totodata implicand adolescentii si tinerii in procesul decizional.

 

La scoala de iarna, 20 de tineri cu varstele intre 16 si 26 de ani din judetul Valcea vor invata sa faca jurnalism in comunitatea lor, astfel incat sa scoata la lumina povesti pozitive care merita spuse si de cele mai multe ori sunt ignorate sau, pur si simplu, nu prezinta interes. Initiativa nu urmareste doar jurnalismul scris, ci si foto-video sau podcast, astfel incat proiectul sa fie in acord cu valorile promovate, diversitatea si incluziunea.

AIVI va apropia adolescentii de storytelling ca metoda de promovare si branding, dar si de dezvoltare personala, le va prezenta tipurile de jurnalism pe care le pot utiliza pentru schimbare (jurnalism de investigatie, narativ, de solutii, comunitar), si ii va initia in cateva tipologii de materiale de impact, pe care sa faca placere sa le realizeze.

Dupa scoala de iarna, membrii asociatiei si voluntarii vor incerca sa creeze nuclee locale de unde sa provina materiale diverse despre comunitate si va sustine absolventii in distribuirea lor pe cat mai multe canale de comunicare.

Pentru a sustine demersul AIVI de a se pune in miscare, oricine poate sa alerge pentru cauza la Valcea Forest Run 2021 sau sa doneze pe pagina proiectului. in perioada 18 - 24 octombrie, sustinatorii maratonisti ai proiectului pot alege sa alerge / mearga de oriunde, fara a fi necesar sa fie la Valcea.

Proiectul scoala de iarna pentru jurnalism comunitar este finantat/co-finantat prin fondurile stranse de sportivi si sustinatori la Valcea Forest Run 2021. Valcea Forest Run este un eveniment sportiv de strangere de fonduri organizat de Fundatia Comunitara Valcea, care promoveaza sportul si activeaza spiritul comunitaţii valcene.

Materialele publicate pana acum de Asociatia Informala a Vocilor pentru Incluziune pot fi citite pe platforma online sau interviurile si reportajele video pot fi urmarite pe canalul de YouTube. Materialele AIVI sunt disponibile si in print, la cerere; redactia a coordonat #COLAJ15, ziarul Ideo Ideis din 2020, ziarul REACTIV al festivalului cu acelasi nume, in 2021, si trei editii de #PovestiriDeCartier bucurestene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea