Evenimente

# cursuri design #design interior #romania

Top cele mai bune cursuri de Design Interior din Romania

Daca esti pasionat de design interior, trebuie sa afli care sunt cele mai bune scoli private din Romania! Fie ca vrei sa profesezi in domeniu sau doar sa aprofundezi anumite cunostiinte exclusiv la nivel de hobby, scolile de Design Interior sunt cea mai buna solutie!

Este foarte important sa afli ca in zilele noastre nu mai trebuie neaparat sa termini o facultate in domeniu pentru a-ti gasi vocatia. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi niste cursuri specifice care sa iti ofere informatiile de care ai nevoie pentru a face performanta in domeniul Design-ului de Interior. Iata care este topul scolilor de Design Interior din Romania:

1. Atelierele ILBAH

Atelierele ILBAH este cea mai mare scoala din Romania, ce organizeaza cursuri autorizate, recunoscute la nivel international. Cursurile sunt autorizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, iar la finalul acestora participantii sustin un examen in urma caruia obtin o diploma acreditata si recunoscuta la nivel international. Atelierele ILBAH detin in portofoliu peste 50 de cursuri, iar in prezent au patru sedii: doua in Bucuresti, unul in Cluj-Napoca si unul in Ploiesti.

Printre numeroasele programe de formare pe care le desfasoara, organizeaza si cele mai bune cursuri de Design Interior:

Curs Design Interior – In cadrul cursului vei invata sa folosesti programe specifice de proiectare dar si care sunt regulile pe care trebuie sa le ai in vedere in procesul de amenajarea unui spatiu (teoria culorilor, totul despre scara si proportii, branduri, materiale, etc. ). Cursul are o durata de 2.5 luni, avand mai multe tipuri de program: matinal, afterwork si weekend.

Curs Design Interior Avansati – Pentru cei dornici de mai mult, exista si partea de specializarea pe care o pot urma dupa ce termina primul curs. Aceasta are rolul de a accentua informatiile deprinse din primul curs, totodata conturandu-se si alte concepte de amenajare precum ar fi si spatiile publice (restaurant, show-room-uri, birouri etc). In cadrul acestui curs se invata si doua programe de grafica si proiectare, esentiale oricarui designer de imterior: Photoshop si AutoCad. Durata cursului este de 5 luni.

Curs 3dsMax – Acesta este un curs avansat de grafica, care se adreseaza celor care au urmat deja un curs de design interior si care doresc sa realizeze imagini 3D fotoreale (randari 3D), de arhitectura sau design interior. Cursul dureaza 2 luni, fiind 16 sedinte, a cate 3 ore fiecare.

Curs Sketchup – Este vorba tot de un curs de grafica 3D, usor de folosit, cu o interfata prietenoasa. Acest curs este extrem de util arhitectilor, designerilor sau proiectantilor de mobilier care doresc sa realizeze schite si imagini 3D.

Unul dintre trainerii cursurilor este arh. Miruna Ardelean, aceasta avand numeroase premii castigate si o experienta in domeniu mai mare de 15 ani.

2. DallesGo

DallesGo are numeroase cursuri unice, pline de dinamism si culoare. Printre cursurile lor se numara si cele de Design Interior:

Curs Design de Interior Incepatori: cursul urmareste evolutia unui interior, pornind de la materialele folosite, texturile alese, stilurile propuse, selectarea paletei de culori si psihologia clientului. Are o durata de 3 luni, program afer-work.

Curs Design de Interior Avansati: cursul este dedicat tuturor celor care au deja studii de arhitectura sau design interior sau care au experienta in domeniu si doresc sa se perfectioneze. Cursul are o durata de 3 luni.

3. Inside Academy

Inside Academy este o scoala specializata doar in Design-ul de Interior, fiind infiintata de doi arhitecti: Alina Vilcu si Omid Ghannadi.

Cursul lor este unul inovativ, de design non-formal. Cursul este structurat in 12 module in care vei descoperi notiuni practice de functionalitate a unei locuinte, ergonomie, lumina, culoare, finisaje, mobilier, texturi, tot ce este nevoie sa stii pentru a te putea ocupa singur de amenajarea unui spatiu rezidential. Durata cursului este de trei luni, iar cursul are loc la The Institute Café. Aceste cursuri NU sunt autorizate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea