Evenimente

#celula de arta #galerie de arta #arta

Timp si spatiu captate prin culoare la galeria neconventionala 'Celula de arta'

Dupa mai mult de un an de introspectie si de distantare sociala, timpul petrecut cu noi, in spatiile care au devenit din confortabile limitative, a capatat complet alte semnificatii. Momentele dragi din trecut le-am pastrat departe de estompare iar perioadele de solitudine impusa a facut zilele, saptamanile si lunile sa se comprime. Nu stim cand si cum au trecut ultimele 15 luni asa ca amintirile ne sunt mai apropiate ca niciodata.

 

Un moment prins pe panza, o introspectie prin intermediul limbajului plastic, se pot vedea in spatiul-acvariu al galeriei Celula de arta, in perioada 21 mai - 2 iunie, in expozitia intitulata „31B“ a artistului Andreias Welther.

“In lucrarea „31B“ am incercat sa captez prin culoare un fragment de timp si spatiu din „Atelierul“, o serie de lucrari pe aceasta tema, in care mi-am petrecut trei ani alaturi de colegii mei si de domnul profesor George Moscal. „Atelierul“, are o deosebita importanta pentru formarea mea si pentru ceea ce sunt eu azi.”, povesteste artistul.

Andreias Welther este absolvent al liceului de Arte Plastice „Dimitrie Paciurea“ din Bucuresti. In prezent este student in anul al III-lea la Departamentul Pictura in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti.

Evenimentul nu va avea vernisaj cu public iar expozitia se poate vedea la orice ora in spatiul de pe Bd. Carol, nr. 53.

Celula de arta este reprezentata de un spatiu cu deschidere stradala, ce isi propune sa permita lucrarilor sa evadeze din spatiul clasic al galeriei pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje si astfel, pentru ca nu mai exista o bariera fizica si temporala intre obiectul de arta si privitor, se creaza un dialog liber, direct si nonconformist.

Galeria vine in sprijinul creatiei contemporane in ariile tematice ale artelor vizuale si incurajeaza dezvoltarea de noi forme de expresie artistica accesibila la orice ora pentru publicul stradal. Cu o prezenta de ~ 4 ani (2017 - 2021) pe scena artei din Bucuresti, Celula de Arta a sustinut ~70 evenimente (expozitii, performance-uri, live-uri) si a influentat modul de perceptie in ceea ce priveste expunerea obiectelor sau actelor artistice in fata publicului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea