Evenimente

#scenariu bacalaureat #dvd bacalaureat #bacalaureat #lansare dvd #humanitas #gaudeamus

Scenariul si dvd-ul filmului "Bacalaureat" se lanseaza la Gaudeamus

Joi, 17 noiembrie, incepand cu ora 18:30 va avea loc lansarea DVD-ului "Bacalaureat" dar si a scenariului pe baza caruia s-a realizat filmul. Evenimentul are loc in cadrul Targului International Gaudeamus 2016, la standul Editurii Humanitas.

La lansare, alaturi de regizorul filmului, dl. Cristian Mungiu, vor fi prezenti directorul editurii Humanitas, dl. Gabriel Liiceanu precum si scriitorul si editorul Marius Chivu.

"Scenariul este, de regula, un text cu valoare mai degraba utilitara si care nu are vreodata pana la incheierea filmarilor o forma definitiva, finala. Textul de fata nu face exceptie. Este o combinatie intre varianta de scenariu cu care am intrat in filmare si cea cu care am incheiat. Variantele de scenariu pe care le scriu inainte de filmare sunt mereu mai detaliate, mai sugestive, atunci descrierile sunt facute sa sugereze altora – celor care urmeaza sa citeasca – inclusiv ceva legat de atmosfera, de tonul, de ritmul filmului. Secventele pe care le rescriu in timpul filmarii doar pentru mine si echipa sunt lapidare, succinte. Am considerat insa in final ca cel mai potrivit pentru spectatorul interesat sa vada cum arata textul pe baza caruia s-a facut filmul, e sa aiba acces la documentul original, needitat. Text care include si secventele pe care le-am filmat si pe care nu le-am inclus in cele din urma in film – pentru ca mi s-a parut ca filmul nu are nevoie de ele – si pe care, cine e interesat de procesul de realizare a unui film, le poate gasi ca bonus pe DVD.", a declarat Cristian Mungiu.

DVD-ul "Bacalaureat" include optiunea de vizionare a filmului cu subtitrare in limbile franceza, engleza dar si romana, pentru hipoacuzici. Pachetul premium va contine, pe langa DVD si scenariul filmului, si o serie de fotografii din film.

"Bacalaureat" va putea fi achizitionat in perioada 17 – 20 noiembrie de la standul Editurii Humanitas din cadrul Targului Gaudeamus (Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo) urmand sa fie disponibile in librariile Humanitas, Carturesti si in Retelele Librarium si Inmedio din Bucuresti si din tara incepand cu luna decembrie.

"Bacalaureat", care a adus peste 55.000 de spectatori in cinematografele din Romania si peste 80.000 de la lansarea in Italia, urmeaza sa fie distribuit in peste 50 de tari: Franta (7 Decembrie), Spania (25 noiembrie 2016), Canada (ianuarie 2017), SUA (ianuarie 2017) si Marea Britanie (martie 2017). Programul complet al lansarilor poate fi consultat pe bacalaureat2016.com

Bacalaureat, considerat de revista franceza Allo Cine "pasionant de la un capat la altul" si de catre Huffington Post "un adevarat thriller", este nominalizat la premiile Academiei Europene de Film la categoriile Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenarist.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea