Evenimente

#creatii piatra #piatra online #piatra

Provocatoarele creatii ale lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania, la Galeria Galateca

Piatra naturala a fost fara indoiala una dintre bazele solide pe care s-a dezvoltat civilizatia noastra. Primele creatii artistice sunt legate tot de piatra. Fascinatia acestui material continua si in zilele noastre. Artistul japonez Hirotoshi Ito constituie un stralucit exemplu de creator care cauta sa inteleaga substanta pietrei pana in cele mai profunde resorturi.

Desi in cele mai multe cazuri piatra ramane un material dur, rezistent, aspru si inexpresiv, Hirotoshi Ito vede in ea flexibilitate, caldura si disponibilitate. Piesele lui arunca o noua lumina asupra lumii care ne inconjoara, o lumina cu nuante si sensuri noi. Umorul retinut sau spumos, comicul absurd, transformari uluitoare ale texturii, toate acestea reprezinta invitatii in universul straniu al creatorului japonez.

Lui Hirotoshi Ito ii place sa povesteasca, dar este si un om al conceptelor, mai mult sau mai putin abstracte. Indiferent de abordare si de complexitate, fiecare lucrare a sa constituie un spectacol in sine.

Hirotoshi Ito s-a nascut in 1964 si provine dintr-o veche familie de pietrari. A absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts in 1982 si s-a dedicat de atunci lucrului cu piatra naturala. Mai multe muzee si colectii private de arta din toata lumea au achizitionat lucrarile lui.

Straniile creatii ale lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania, se pot admira la galeria Galateca in perioada 10-14 octombrie, in cadrul expozitiei ”Pleasures of Paradox. The fine stone”. Intrarea este libera!

Expozitia ”Pleasures of Paradox” reprezinta un omagiu adus artei lui Hirotoshi Ito de catre PIATRAONLINE, cel mai mare importator de piatra naturala din Romania. Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE: Ne dedicam complet proiectelor curajoase pe care le sustinem si vrem sa punem Romania pe harta liderilor in design si arhitectura. Pentru noi, fiecare bucata de piatra naturala este o opera de arta sculptata de natura: unica, expresiva, tulburatoare. De aici si admirația pentru arta lui Hirotoshi Ito, care ne serveste drept sursa de inspirație, dar si dorinta de a prezenta universul sau comic-absurd acasa, in Romania.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea